Novosti online

Вучић: И Србија је ухватила добар курс

СРЕМСКА МИТРОВИЦА – Премијер Александар Вучић изјавио је на „крштењу” речног путничког крузера у бродоградилишту Вахали у Сремској Митровици,да је влада спремна да подржи нове пројекте и додатно запошљавање радника. Вучић је рекао да начин рада у бродоградилишту показује дуално образовање на делу, будући да ту на праксу долазе ученици средњих школа, те да је такав начин рада будућност Србије.

„Ово су дани кад не можете да сакријте осмех, срећу и задовољство, јер се виде резултати”, рекао је Вучић и захвалио митровачким радницима, оценивши да су овим пројектом најавили ново време, нову храброст и ново знање.

„Због вас и наших холандских пријатеља, сви се у Србији данас осећамо поносно”, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је влада спремна да подржи нове пројекте и да уложи и додатни новац, иако, како каже, више воли да од страних компанија узима порез.

„Ако буде потребе, спремни смо да подржимо идеју о додатном запошљавању у Вахалију јер би то било добро за цео митровачки крај”, рекао је Вучић.

Он је истакао да је данас важан дан за Србију јер је, оценио је, изградња брода почетак великог пута који се наставља захваљујући нашим радницима и додао да се ка новим открићима и напретку крећемо управо захваљујући храбрости, великом раду и знању радника који су том пројекту допринели.

„То су највећи плодови посла који сте завршили. Без тога би наша Србија остала насукана и напуштена, без циља и курса, заустављена у времену и простору и сви би чекали да потоне”, рекао је Вучић.

Зато је још једном захвалио радницима на марљивости и псовећености, са уверењем да ће направити још много таквих бродова.

„Знање које сте показали је она моћ која нашој Србији помаже да остане на курсу и избегне све вртлоге”, рекао је Вучић.

Он је навео да свако ко буде управљао „бродом”, односно Србијом, морати да има храброст и да обезбеди људима да могу да раде и да зараде, а ко не буде имао те квалитете и бринуо о посади и путницима, и ко не буде обезбедио да раде и показао да цени знање – тај неће моћи да управља.

Вучић је обишао Бродоградилиште Вахали у Сремској Митровици и присуствовао свечаном „крштењу” речног путничког крузера, вредног 20 милиона евра. Брод „MPS Thomas Hardy”, у власништву швајцарске компаније „Scylla AG”, дугачак је 135 метара, широк 11,45 метара, а тежак 1.100 тона.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh