• Gradovi

  Vučić: Ići ću u Hrvatsku 12. i 13. februara

   

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će posetiti Hrvatsku 12. i 13. februara na poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

  Na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsednikom Evropskog parlamenta Antoniom Tajanijem, Vučić je kazao da će u Hrvatskoj razgovarati sa hrvatskim zvaničnicima i sa predstavnicima srpskog naroda.

  „Smatram da je važno da razgovaramo i rešavamo probleme izmedju dve države. Važno je da razmišljamo šta treba i šta možemo zajednički da uradimo“, kazao je Vučić.

  On je rekao da će sa hrvatskim zvaničnicima razgovarati o tome šta treba da se uradi da se pomogne Srbima u Hrvatskoj, ističući da će od tamošnjih vlasti zatražiti pomoć u oživljavanju srpskih sela, rešavanju pitanja nestalih i imovine.

  Vučić je kazao da će u Hrvatsku ići sa željom da se uradi nešto dobro za „našu decu i budućnost“.

  „Nadam se da ćemo stvari malo pomeriti napred, lošije od ovog stanja ne možemo da očekujemo niti da se plašimo“, kazao je Vučić.

  Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića u posetu Hrvatskoj sredinom februara.

  Vučić je izjavio da će sutra razgovarati sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom a uskoro i sa srpskim članom predsedništva BIH Mladenom Ivanićem.

  Istraga ubistva Olivera Ivanovića treba da bude snažnija

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da istraga ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici mora da bude snažnija i da ubice i nalogodavci budu privedeni pravdi.

  „Zahtevamo i tražimo da istraga bude snažnija i da se ubice i nalogodavci privedu pravdi“, rekao je Vučić u Beogradu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Evropskog parlamenta Antonijom Tajanijem.

  Ivanović je ubijen 16. januara.

  Vučić je ponovio je da Evropska unija očekuje od Srbije pravno obavezujući sporazum sa Prištinom nakon kojeg Srbija može postati članica EU.

  „Tajani nije upozoravao, ali je govorio ono što je istina da EU očekuje od nas pravno obavezujući sporazum sa Prištinom nakon kojeg možemo postati članica EU“, rekao je Vučić

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com