• Novosti online

  Vučić: Imam i san i plan, ali su nam važni saveti SB i EU

   

  Slide

  Vučić: Očekujem promenu prognoze privrednog rasta sa 2.5 na 2.7 odsto

   

   

  Slide

  Vučić: Postavljamo lestvicu visoko

   

   

  Slide

  KZN Vučića i Devenporta nakon sastanka sa ambasadorima

   

   

  Slide

  Vučić: Očekujem promenu prognoze privrednog rasta sa 2.5 na 2.7 odsto

   

   

  Slide

  Vučić: Imamo i san i plan

   

   

  Slide

  Vučić: Podrška EU i investicione banke bitna, ali je vlada Srbije platila najviše

   

   

  Slide

  Vučić: Postavljamo lestvicu visoko

   

   

  Slide

  Devenport: Regionalna saradnja mora doneti dobrobit građanima

   

   

  Premijer Aleksandar Vuccich izjavio je danas da u narednih nekoliko dana occekuje da MMF, Svetska banka i Evropska unija promene prognozu stope privrednog rasta Srbije sa 2,5 na 2,7 odsto.

  Nema te lepe vesti koja bi izvela na ulice bar hiljadu Srba

  Nema te lepe stvari, izuzimajući neki sportski trofej, koja bi izvela na ulice bar hiljadu Srba, primetio je danas u Nišu premijer Aleksandar Vučić. On je najavio nove prognoze stope privrednog rasta i napredak Srbije na Doing busineš listi Svetske banke, ali je dodao da zna da neće svi građani Srbije biti srećni i zadovoljni zbog toga. „Da li će svi biti srećni? Pa, neće, nikad“, primetio je Vučić i dodao da Srbi nikad nisu naročito srećni. Ne postoji nijedna lepa, dobra stvar, osim sportskih trofeja i medlja, koja bi izvel hiljadu Srba na ulice i ujedinila ih u iskazivanju zadovoljstva. „Ali, ovo jesu suštinski dobre stvari za našu zemlju“, rekao je Vučić.

  NIŠ – Imam i san i plan i znam šta treba da radimo, ali nam je dragocena i potrebna podrška medunarodnih finansijskih institucija, rekao je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka svog kabineta sa predstavnicima Svetske banke, a potom i sa ambasadorima zemalja EU.

  On je zahvalio ambasadorima više od 20 zemalja EU i šefu Delegacije EU Majklu Devenportu, koji su došli u Niš na sastanak sa vladom, te istakao da je vlada građanima pokazala da se, kada govori o EU, ne obraća samo građanima Beograda ili severa Srbije, već svakog dela zemlje.

  „Molio sam ambasadore da dođu u Niš kako bismo pokazali koliki značaj jug Srbije ima za nas“, rekao je Vučić i dodao da će sa predstavnicima EU u našoj zemlji prošetati po Nišu kako bi ga bolje upoznali.

  „Najvažnije je da gradani Srbije razumeju da se zemlja nalazi na dobrom putu“, rekao je Vučić novinarima.

  On je istakao da vlada zna šta treba da radi, ali da joj je dragocena pomoć svetskih međunarodnih finansijskih institucija u definisanju načina na koji to treba da se sprovede.

  „I, učili smo ovde, četiri sata, četiri sata smo razgovarali sa predstavnicima Svetske banke i 23 ambasadora“, rekao je Vučić.

  „Imali smo časove o tome kako da postižemo svetske ciljeve“, dodao je.

  Ističući značaj podrške Evropske unije, premijer se pozvao na jučerašnju posetu Kliničkom centru u Nišu, gde se i sam uverio da je ta zdravstvena ustanova opremljena na svetskom nivou.

  „To smo uradili mi, vlada je najviše platila, najveći teret iznela, odnosno građani preko vlade, ali, ne bismo mogli sve da uradimo bez podrške EU i Evropske investicione banke“, rekao je Vučić i dodao da su to bili „najjeftiniji novci i najpovoljniji uslovi“.

  “Bezbroj je takvih primera u različitim oblastima, poljoprivrede, transporta… Želimo da pokažemo svakom običnom građaninu u Nišu, Svrljigu, Lebanu, da ima koristi od EU”, rekao je Vučić.

  On je rekao da su Srbi uvek nezadovoljni i nalaze razloge za to nezadovoljstvo, pa da su čak falsifikovali i neke njegove izjave iz Niša, ali da je važno da smo na pravom putu.

  Vučić je rekao da je u razgovoru sa predstavnicima EU i Svetske banke govorio o strateškim ciljevima Srbije, navodeći da će Sribja u naredne tri godine imati rast BDP veći od 12 odsto, što će značiti i povećanje primanja za ljude i bolji život.

  “Za to je potreban mir i stabilnost, napredak u EU, teške stvari koje imamo u dijalogu sa Prištinom, brojne reforme koje smo uradili u ekonomskom smislu”, rekao je Vučić i dodao da očekuje značajan napredak ka vrhu tabele na svetskoj Duing biznis listi.

  To će značiti i više investicija, rekao je Vučić i dodao da mu je holandski ambasador rekao da bi Srbija mogla gotovo svake nedelje da razgovara sa jednim novim holandskim investitorima.

  Iako Srbija ima najviše stranih invesitora u regionu, Vučić je rekao da to nije dovoljno, već da država želi još investitora,

  “Da bismo podstakli one koji su kao ja, koji mogu konju rep da iščupaju, i ne moraju da traže socijalnu pomoć, već da mogu da rade”, rekao je Vučić.

  Za to nam je, zaključio je, potrebna EU i Svetska banka, da bismo mogli da učimo od njih i da radimo.

   

  Uskoro nove prognoze rasta – sa 2,5 na 2,7 odsto

   

   

  Vučić je izjavio danas da u narednih nekoliko dana očekuje da MMF, Svetska banka i Evropska unija promene prognozu stope privrednog rasta Srbije sa 2,5 na 2,7 odsto.

  „To će značiti da će Srbija imati jednu od najviših stopa rasta u regionu, uprkos fiskalnoj konsolidaciji”, rekao je Vučić novinarima u Nišu posle razgovora sa ambasadorima zemalja EU.

  Premijer je rekao i da zna kako u naredne tri godine možemo da dostignemo rast BDP veći od 12 odsto, odnosno preko tri odsto svake godine.

  Vučić je rekao da je uspeh zasnovan na investicijama i izvozu, a ne na potrošnji, ali da će, kad se povećaju primanja, Srbija moći da očekuje i da rast zasniva na rastu potrošnje.

  Premijer najavljuje i značajan napredak Srbije ka vrhu tabele na Doing busineš listi Svetske banke, koja će biti objavljena narednih dana.

  “Tako ćemo moći da privučcemo još veći broj investitora”, rekao je Vučić i istakao da Srbija u regionu ima najveći broj investitora.

   

  Devenport: EU prepoznala važnu ulogu Srbije u regionu

  Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport istakao je danas, nakon sastanka sa Vučićem u Nišu, da EU prepoznaje ulogu koju ima Srbija u regionu i da želi da doprinese napretku regionalne saradnje.

  On je, na konferenciji za novinare, naglasio da je bila posebna čast njemu i ambasadorima EU da imaju sastanak sa vrhom srpske vlade u Nišu. Niš je, kako je podvukao značajna kapija juga Srbije i ambasadori EU su svesni da taj grad može da odigra ulogu pokretača planova za rast.

  Devenport je preneo da su ambasadori zemalja članice EU imali odličnu diskusiju sa premijerom. Posebno je pohvalio sastanke premijera Srbije i Albanije, Vučića i Edija Rame, tokom proteklh 48 sati.

  „Svi smo prepoznali izuzetnu ulogu koju Srbija igra u ovom regionu,. Veoma smo svesni sastanaka koji su se odigrali u Beogradu i Nišu tokom proteklih 48 sati između vlade Srbije i Albanije, posebno srpsko-albanski biznis forum“, podvukao je Devenport. On je ocenio da ti sastanci šalju izuzetno snažan signal ne samo za bilateralnu saradnjuu, već celom regionu.

  Ta regionalna saradnja mora da bude na dobrobit građana, i EU želi da podstakne i podrži kooperaciju. „Želimo da doprinesemo vašim naporima. Imamo pozitivnu agendu u procesu približavanja. Srbija će dalje napredovati u tom procesu i još poglavlja će biti otvoreno“; rekao je on.

  Devenport je ukazao da EU želi da bude deo srpskih reformi, modernizacije, kao i rasta i prosperiteta.

  Preview

  ALEKSANDAR VUCIC I MAJKL DEVENPORT

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC I MAJKL DEVENPORT

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC I MAJKL DEVENPORT

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC

  Slide

  IVICA DACIC I JADRANKA JOKSIMOVIC

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC I MAJKL DEVENPORT

  Slide

  MAJKL DEVENPORT

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC I MAJKL DEVENPORT

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC I MAJKL DEVENPORT

  Slide

  MAJKL DEVENPORT

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC I MAJKL DEVENPORT

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC I MAJKL DEVENPORT

  Slide

  MAJKL DEVENPORT

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC I MAJKL DEVENPORT

   

  ALEKSANDAR VUCIC I MAJKL DEVENPORT

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com