• Gradovi

  Vučić: Imamo neku sliku o ubistvu Ivanovića

   

   

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Beograd ima neku sliku o ubistvu lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, ali da neće govoriti ništa zvanično.

  „Imamo neku sliku, da ne govorim ništa zvanično, da sačekamo, ali se nadam da će ubica biti pronadjen, a mi ćemo saradjivati sa Prištinom po tom pitanju“, rekao je Vučić novinarima pred miting Srpske napredne stranke u Batajnici.

  On je rekao da Beograd želi da istraga ide što brže i da se što pre dodje do rezultata i uhvati ubica bilo da je „Srbin, Albanac ili stranac“.

  Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta SDP u Kosovskoj Mitrovici, a sinoć su uhapšena dva policijska službenika zbog manipulacije dokazima sa terena.

  Idem u Zagreb, ne mislim da postoje bezbednosne pretnje

  Predsednik Vučić izjavio je danas da će ići u posetu Zagrebu, jer ne misli da postoje bezbednosne pretnje, a da će teme razgovora biti pitanje granica, nestalih lica, odnosa prema Srbima u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji, kao i unapredjenje ekonomskih odnosa.

  „Za nas nema tabu tema, ja samo kažem premijer (Hrvatske Andrej) Plenković će dobiti odgovor“, rekao je Vučić pred miting Srpske napredne stranke u Batajnici upitan da li hrvatski premijer i dalje insistira na razgovoru o ratnoj odšteti.

  On je rekao da će biti govora o svim nestalim, „kako Srbima, tako i Hrvatima“, ali da je važnije šta se za Srbe i Hrvate konkretno može uraditi u budućnosti.

  Vučić je rekao da će u Zagrebu razgovarati sa zvaničnicima Hrvatske, predstavnicima Srpske pravoslavne crkve i Katoličke crkve u Hrvatskoj, pre svega sa kardinalom Bozanićem.

  On je rekao da je ishod prošlog sastanka sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović to što će „ako ništa, neki Srbi dobiti struju“, a da su u Srbiji asfaltirane ulice u Tavankutu u kojem žive Hrvati i izdvojen novac za muzičko odeljenje škole u Sonti, gde takodje živi ta nacionalna manjina.

  Vučić je rekao i da je mislio da Srbija i Hrvatska imaju samo različito vidjenje ratova ’90-ih godina na prostoru Jugoslavije, ali ne i da je to slučaj sa Drugim svetskim ratom.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com