• Ekonomija

  Vučić: Industrijsko čudo u Bariču (FOTO, VIDEO)

  Vučić: Industrijsko čudo u Bariču (FOTO, VIDEO)Vučić: Industrijsko čudo u Bariču (FOTO, VIDEO)Vučić: Industrijsko čudo u Bariču (FOTO, VIDEO)Vučić: Industrijsko čudo u Bariču (FOTO, VIDEO)Vučić: Industrijsko čudo u Bariču (FOTO, VIDEO)Vučić: Industrijsko čudo u Bariču (FOTO, VIDEO)Vučić: Industrijsko čudo u Bariču (FOTO, VIDEO)

  Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da kompanija Mei Ta u Bariču znači budućnost za 1.400 porodica, koje će od tog posla moći pristojno da žive, ali je i velika stvar za Srbiju, jer će se kod nas proizvoditi kompresori kojima ova kineska kompanija snabdeva trećinu sveta.

  Vučić je, obraćajući se prisutnima u Bariču, rekao da je ovo veliki dan ne samo za Barič i Obrenovac, već za celu Srbiju.

  „Inače, 2005. godine je poslednja ovakva investicija došla u Beograd, a reč je o firmi Ball Packaging u Zemunu. Ali, i ta fabrika je 10 do 20 puta manje vrednosti i obima od ove“, rekao je Vučić i dodao da Mei Ta namerava da zaposli 1.400 radnika.

  „Uveren sam da će svih 1.400 porodica od toga moći lepo da žive“, rekao je on dodao da Mei Ta snabdeva trećinu sveta kompresorima za autoindustriju, a izvođači u Srbiji počinju da rade od utorka.

  Videćete to čudo industrije, a ono će se proizvoditi ovde u livnici. Dakle, delovi za najbolje svetske automobile će se proizvoditi u našoj Srbiji„, rekao je Vučić i dodao da Vlada pomaže i tako što u ovaj projekat ulaže 22,7 miliona evra.

  Izvor: Tanjug

  Premijer je priznao da su pregovori bili veoma teški, kako je rekao, „bili su teški kao crna zemlja“, ali je ta kompanija ipak došla u Barič.

  Vučić je rekao i da će ta kompanija primiti na stručnu praksu mlade iz Bariča, koji će nakon školovanja moći da računaju da će u ovoj fabrici moći da se zaposle.

  Pitao sam te mlade da li su zadovoljni i jesu. I roditelji su im zadovoljni, jer i oni imaju sigurnost i veru za opstanak svoje dece u budućnosti„, rekao je Vučić ističući da smo se svi, koliko juče bavili temama iz prošlosti, a danas se bavimo temama budućnosti.

  Поносан сам што ће ђаци из Техничке школе у @Obrenovac ићи на праксу у #MeiTa. Имају сигуран посао после школовања pic.twitter.com/oEPeYohnQG

  — Александар Вучић (@SerbianPM) April 2, 2016

  Prema njegovim rečima, u ovoj fabrici će biti posla za sve koji žele da rade i koji ispune njihove standarde, i to ne samo iz Obrenovca, već i iz Uba, Surčina...

  On je još dodao da će za godinu dana u blizini, na 200-300 metara odatle, proći autoput u sklopu Koridora 11 i da će u predstojećem periodu biti završena obilaznica.

  „Siguran sam da će ova kompanija zato da proširi kapacitete, a onda će nam ostati mesta u ovoj industrijskoj zoni da dovodimo i druge investicije. Borićemo se da dođu ovde i da ostanu mnogo godina“. rekao je on.

  SINIŠA MALI: U APRILU PROJEKTI VREDNI 350 MILIONA EVRA

  Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da će, samo u ovom mesecu u Beogradu, biti započeti projekti vredni ukupno 350 miliona evra, a koji će zaposliti oko 5.000 ljudi.

  Pokrenut je točak investicija od kojeg svi zavisimo. Osim fabrike Mei Ta u Bariču, sledeće nedelje krećemo u izgradnju tržnog centra u Višnjičkoj ulici, i ritejl parka u centru grada, a takođe počinje izgradnja robne kuće Ikea i drugih objekata u okviru Beograda na vodi„, rekao je Mali.

  On je rekao da gradska vlast na ovaj način podržava vladu i podstiče novo zapošljavanje. Ujedno, dodao je, pokreće građevinsku industriju i privredni rast.

  „To je politika koj vodi Srbiju u budućnost“, rekao je on.

  Govoreći o fabrici Mei Ta, za koju je zajedno sa potpredsednikom te kompanije Mei Ta Gijom Alarom i u prisustvu Vučića položio kamen temeljac, Mali je istakao da je to prva velika fabrika koja se gradi u Beogradu nakon 11 godina.

  Alar je istakao da je sa obe strane uloženo puno napora kako bi počela realizacija te investicije u Bariču, a ujedno je i zahvalio srpskim vlastima na podršci.

  „Nije bilo lako kada smo dogovarali ovaj posao, imali smo težak period ali konačno sve ide po planu. Ovo je važan trenutak za kompaniju Mei Ta, ali i za Obrenovac i celu Srbiju“, istakao je Alar i izrazio uverenje da će ta kompanija uspešno poslovati u Srbiji, kao i da će biti dobar primer kako bi trebalo da se radi.

  On je naveo da će u fabriku biti uloženo 60 miliona evra i da će Mei Ta zaposliti 1.400 ljudi, ali i da ta kompanija već sada razmišlja o novoj investiciji u Srbiji.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com