Gradovi

Vučić: Jedini siguran partner SVM, vlada vrlo brzo

Vučić je rekao da ništa ne tvrdi o nepravilnostima tokom izborne noći i da hoće da sačeka konačan rezultat.Precizira da nije rekao da je došlo do prekrajanja glasanja, već da SNS želi uvid u izborni rezultat. „Što se mene tiče, najvaznija je volja naroda. Narod je doneo odluku odgovorno razmisljajući o buducnosti Srbije, a ne sitnom pilićarenju kao pojedini političari“, kazao je i dodao da je „veoma čudno što neko upada u RIK dva sata posle ponoći“.

INĐIJA – Lider SNS Aleksandar Vučić izjavioje danas da će nova vlada biti formirana najkasnije 15 dana od konstituisanja parlamenta i najavio koaliciju sa Savezom vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora.

„U Vojvodini ćemo nesumnjivo pokušati da napravimo još širu koaliciju. Za Srbiju to ne tvrdim“, rekao je Vučić novinarima u Inđiji.

Podsetio je da SNS već sada sa SVM ima 135 poslanika u republičkom parlamentu.

Govoreći o roku u kojem bi mogla da bude formirana republička vlada, Vučić je rekao:

„Imam svoje ustavne i zakonske rokove koje mislim tri ili četiri puta da skratim. Nećete čekati ni 15 dana od trenutka formiranja Skupštine, a možda se desi da to uradimo u istom danu“.

Vučić je kazao da je jedino sigurno za sada da će SNS ići sa SVM, a da će „ostalo da se vidi“.

„Želim da u Vojvodini postignemo što širi front za budućnost i napredak pokrajine“, rekao je Vučić.

Ne tvrdim da je bilo prekrajanja, ali tražimo uvid u materijal

Predsednik SNS rekao je da ne tvrdi da je bilo prekrajanja izborne volje građana, ali da ta stranka traži uvid u izborni materijal i ponovno brojanje glasova.

„Očekujem da se glasovi prebroje pošteno, jedino što je važno je da svaki glas bude prebrojan, da nikome ne bude zakinut i da niko ne dobije više nego što bi trebalo da ima. Svako treba da ima uvid u birački materijal“, rekao je Vučić novinarima.

Vučić je rekao da su predstavnici opozicije upadali u RIK u pola noći, iako komisija nije prebrojala glasove, niti je po zakonu bila obavezna da to učini iste noći, što je, ocenio je, bio pritisak bez presedana.

„Uvid u materijal svakome!“, rekao je Vučić i primetio da mnogi pričaju gluposti, pa nek prebroje glasove.

On je rekao da SNS ima čist mandat kao suza, te da primećuje da se njegovi politički protivnici raduju kad imaju pet odsto na izborima.

Vučić je rekao da ništa ne tvrdi o nepravilnostima tokom izborne noći i da hoće da sačeka konačan rezultat.

Precizira da nije rekao da je došlo do prekrajanja glasanja, već da SNS želi uvid u izborni rezultat.

„Što se mene tiče, najvaznija je volja naroda. Narod je doneo odluku odgovorno razmisljajući o buducnosti Srbije, a ne sitnom pilićarenju kao pojedini političari“, kazao je i dodao da je „veoma čudno što neko upada u RIK dva sata posle ponoći“.

„Ono što je izborna volja naroda, to je vrhovna volja, a ne da li se to nekome sviđa ili ne“, poručio je Vucicć.

Upitan da li u „čudne stvari“ koje su se dešavale u noći nakon izbora spada i poseta ambasadora SAD Kajla Skota DS-u i SPS-u, Vučić je rekao da su, kad je reč o ambasadoru, to zavereničke teorije.

„Ambasador je hteo da dođe i kod nas, ali zbog mojih ličnih problema sam ranije napustio stranku, pa čovek nije mogao da dođe“, rekao je Vučić.

Na pitanje da li je pritisak na RIK to što je predsednik Dejan Đurđevic došao na predsedništvo SNS Vucicć je odgovorio da je reč o članu stranke i da ne vidi kakve to veze ima sa činjenicom što SNS traži ponovno brojanje glasova.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh