Gradovi

Vučić: Kad potpišemo ugovor za Železaru mogu na odmor

Vučić: Kad potpišemo ugovor za Železaru mogu na odmor

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje podršku Brisela privatizaciji Železare Smederevo.

Vučić je novinarima rekao da se sve vreme radi sa EU u vezi smederevske čeličane, da Brisel ne daje odobrenje unapred, te da je najveći posao vezan za tu kompaniju već završen, prihvatanjem dobre ponude.

Premijer je objasnio da EU traži da država ne subvencioniše železare, jer imaju probleme sa zapadnim čeličanama, a neke zemlje su već prekršile taj zahtev, pa je tako jedna mediteranska zemlja dala oko 670 miliona subvencija za svoje čeličane.

„Mi to ne radimo i nadam se da ćemo imati podršku iz Brisela. Ako sve bude u redu, onda je sve za Srbiju neuporedivo lakše i sve drugačije. Naš rast BDP-a odmah bi bio dramatično podignut, mogo više od očekivanih 1,75 odsto koje smo računali za ovu godinu“, kazao je Vučić novinarima u Batajnici.

On je naveo da bi iduće godine mogli očekivati rast od tri do četiri odsto, što znači ubrzano približavanje standardu života u zemljama EU.

Premijer je dodao da je Srbiji potreban rast od tri do četiri odsto da može brže da se približava standardu EU.

Prema njegovim rečima, radi se o ogromnoj investiciji u Smederevu, koja, ako prođe, treba da bude u visini od 980 miliona dolara, 60 odsto u prvoj godini i 40 u drugoj.

„Ponuda koju prihvatamo je dobra i nadam se da neće biti nepredviđenih stvari. To je za nas san snova i zato sam ja veoma radostan i pomalo ushićen. I dalje čekam dok ne stavimo potpis, a kada budemo potpisali mogu da idem na odmor“, zaključio je premijer.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh