• Gradovi

  Vučić: Kamenovanje je očigledno bilo namenjeno meni

  Premijer Srbije i predsednički kandidat Aleksandar Vučić izjavio je da je današnji napad na autobuse koji su gradjane prevozili na miting SNS u Leposaviću bio spreman za njega.

  „Spremali su doček meni i hvala im na tome, ali mi je važno što su u svetu videli šta rade. Važno mi je i da naši ljudi na Kosovu znaju da ćemo ih uvek zaštiti“, rekao je Vučić u Cerovcu kod Kragujevca gde je posetio fabriku „Milanović inženjering“.

  Vučić koji je juče odustao od današnjeg odlaska na miting na Kosovu, rekao je da se izvinjava Srbima zbog incidenta koju su doživeli na putu do Leposavića. „Oni znaju ko ih štiti i brine o njima“, dodao je on.

  Povodom toga što su okupljeni Albanci koji su zaustavili autobuse, imali transparente protiv njega, Vučić je rekao da su njegovo ime „napisali čudnim slovima“ i da je jedva uspeo da ga prepozna.

  Povodom reagovanja EU na današnje dogadjaje na Kosovu, Vučić je ocenio da je portparolka Maja Kocijančić rekla ono što misli visoka predstavnica EU Federika Mogerini. „Hvala im na tome, lepo su reagovali“, rekao je Vučić.

  Kocijančić je danas u ime EU izrazila žaljenje što nisu realizovane dogovorene posete srpskih zvaničnika Kosovu uoči predsedničkih izbora u Srbiji i pozvala vlasti Kosova da Srbima na severu Kosova omoguće nesmetano prisustvo predizbornim skupovima.

  Danas je u Leposaviću bio miting kojem je prvobitno trebalo da prisustvuje Vučić, ali je on u utorak odustao od dolaska.

  Vučić je to objavio sinoć i povodom stava vlasti Kosova rekao: „Da li ću da dolazim sa (Aleksandrom) Vulinom, (Nebojšom) Stefanovićem ili nekim trećim, neće mi oni naredjivati. Taj film nećete da gledate“.

  Prištinska štampa objavila je da Vučić može na Kosovo, ali bez ministara unutrašnjih poslova i odbrane, Nebojše Stefanovića i Zorana Djordjevića, dok je ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj rekao da Vučić može da na Kosovu boravi tri sata.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com