Ekonomija

Vučić: Koka kola piše ćirilicom (FOTO)

Vučić: Koka kola piše ćirilicom (FOTO)Vučić: Koka kola piše ćirilicom (FOTO)Vučić: Koka kola piše ćirilicom (FOTO)Vučić: Koka kola piše ćirilicom (FOTO)Vučić: Koka kola piše ćirilicom (FOTO)Vučić: Koka kola piše ćirilicom (FOTO)Vučić: Koka kola piše ćirilicom (FOTO)

Vučić je istakao da kompanija Koka kola daje veliki doprinos srpskoj privredi, te najavio da Srbija mora unaprediti trgovinsku razmenu sa SAD.

Flaša Koka kole sa Vučićevim imenom

On je na poklon dobio flaše Koka kole sa ćiriličnim natpisom i njegovim imenom.

On je rekao da ta kompanija u Srbiji zapošljava 1.100 radnika, i da je u novom, namodernijem pogonu zaposleno daljih 80.

Kažu da nešto tako ne postoji u Evropi, a nešto slično postoji samo u azijskom delu Rusije. Na to smo posebno ponosni„, kazao je Vučić.

On je rekao da je Koka kola veoma značajna i da nije bilo moguće, kada se pomislilo na početku fiskalne konsolidacije, da se poveća akciza na gazirane sokove, a ova kompanija se odužila sa sedam miliona evra ulaganja u veliki novi pogon.

Koka kola, kako je istakao, daje ogroman doprinos u budžet, državi i građanima Srbije.

Vučić: Koka kola piše ćirilicom (FOTO)Vučić: Koka kola piše ćirilicom (FOTO)Vučić: Koka kola piše ćirilicom (FOTO)Vučić: Koka kola piše ćirilicom (FOTO)Vučić: Koka kola piše ćirilicom (FOTO)

Vučić je ukazao da je Koka Kola razvila pravi brend iz Srbije jer svoj proizvod izvozi u četiri zemlje EU, što je dokaz uspeha.

Premijer objasnio kako radi Koka kola

Koka kola posredno kreira nova radna mesta preko dobavljača voća, jer samo pomorandže i ananas nisu iz Srbije, objasnio je premijer detalje proizvodnje u Koka koli. „Sve drugo je iz Sbrije, više od 60 odsto voća koji koriste za Next je iz naše zemlje“, precizirao je premijer.

Posebno se zahvalio i ambasadoru SAD Kajlu Skotu za veliko angažovanje od stupanja na dužnost.

„Imamo zadatak da obezebdimo značajan broj američkih nvesticija, i da povećamo trgovinsku razmenu, koja ne može da se zasniva samo na izvozu Fijata“, naglasio je on.

Vučić je istakao da je na vladi da donosi pozitivne zakone i povuče loše u cilju poboljšanja poslovnog ambijenta.

Uveren sam da Sbrija ima dobru budućnost, ali uvek u svemu tome sami moramo znati da sa neba ne pada već svi zajedno moramo biti marljiviji i da radimo„, kazao je Vučić.

Vrpcu su presekli generalni direktor Koka-kole Helenik Aleksandar Ružević i amabasador SAD Kajl Skot, nakon čega su zajedno sa premijerom, članovima vlade i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim posetili pogone.

Veliki broj građana pozdravio Vučića

Ispred Regionalnog centra za sokove u Zemunu bio je veliki broj građana, koji su aplauzom pozdravili predsednika Vlade Srbije, javlja Tanjug.

Koka kola Helenik investirala je više od sedam miliona evra u modernizaciju i proširenje kapaciteta, od kojih je četiri miliona evra uloženo u izgradnju Regionalnog centra za sokove.

Ukupni godišnji kapacitet novog postrojenja za sokove je 92 miliona litara, a u cilju modernizacije proizvodnje primenjena je najnovija tehnologija i instalirana proizvodna linija „Tetra Gemina Aseptic Leaf“, prva u Evropi čiji je kapacitet 7. 000 pakovanja po satu.

Koka kola sistem godišnje u budžet Srbije uplati sedam miliona evra poreza.

Ukupna dodatna vrednost Koka-kola sistema ekonomiji Srbije dostiže 224 miliona evra ili 0,7 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Koka-kola HBC Srbija posluje u Srbiji od 1997. godine, sa sedištem u Zemunu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh