• Gradovi

  Вучић: Косовски Албанци живе у прошлом времену

   Председник Александар Вучић поновио је данас да је Приштина у обавези да укине таксе на српску робу, по ЦЕФТА споразуму и Споразуму о стабилизацији и придруживању, али, пре свега због тога што су слободан проток робе, услуга, капитала и људи витална, кључна вредност напредног, просперитетног света.

  „Када то буду разумели – ми смо за дијалог спремни”, рекао је Вучић новинарима у Голупцу.

  Упитан да прокоментарише позив Европског парламента да се укину визе за грађане Косова и да ли би то можда могло довести до укидања такси, Вучић је приметио да се Срби радују томе, али не зато што би то, можда, довело до укидања такси, већ зато што „гледају само колико ће Албанаца да напусти Косово”.

  Како је истакао, укидање такси је обавеза Приштине и по ЦЕФТА споразуму и по С СП-у, али не само по томе, и додао да косовски Албанци живе у прошлом времену, подсећајући на чувени Царински рат из 1906. године, између Србије и Аустроугарске.

  „А, данас је 2019. година, 113 година касније. Није исто време. Људи живе у неком давно прошлом времену, а морају да разумеју да је слободан проток робе, услуга, капитала и људи витална, кључна вредност напредног, просперитетног света”, рекао је Вучић.

  На констатацију новинара да су „они људи који су пре неки дан били на Јарињу, заправо палили Јариње и Брњак и тада облепили целу Северну Митровицу фотографијама Бориса Тадића са албанском капом, а сада оптужују њега”, Вучића, он је рекао то није било баш тако, али да не жели да говори о томе, јер је реч о малом броју људи.

  „То је толико мали број људи, из Рашке, и са севера Косова, укупно њих 24. Да не мисле људи да је то озбиљан број или нека сила…„, рекао је Вучић.

  Како је приметио, када он оде у Велику Дренову, мало село у долини Мораве, више људи тамо дође да чује шта ће да говори, него у велике градове на нечије, тобоже, величанствене скупове.

  „Пустите то, да сада обраћам пажњу на 20-ак људи који нешто раде или не… Немам ту врсту било каквог оптерећења”, рекао је Вучић.

  Он је истакао да је важно да ради свој посао, да се са поштовањем осврће на протест сваког грађанина, али да не може са поштовањем да се освреће према Ђиласу, Јеремићу и Обрадовићу.

  „То никада нећу чинити. То је моје право и не могу да будем лицемер и лажов и кажем да имају идеје. Они немају ниједну идеју, ни по једном питању. Идеја број један су им вешала, број два тестера, а број три да забраннимо некоме да негде уђе или изађе. О томе нећу да разговарам ни са ким”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com