• Gradovi

  Vučić: Loša ideja Saše Jankovića da tokom protesta zatraži mesto premijera

   

   

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da je ideja lidera Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saše Jankovića da tokom protesta u aprilu ove godine zatraži mesto premijera koncentracione vlade bila loša, ali nimalo neozbiljna stvar i sa aspekta stabilnosti Srbije.

  Vučić je za televiziju Hepi rekao da su ti protesti „bili besmisleni“ isto kao i optužbe za izbornu kradju na predsedničkim izborima na kojima je opozicija, kako je rekao, negde imala i više kontrolora od vlasti.

  „Sve to se odigrava u vreme posle najubedljiviji pobede na predsedničkim izborima u Srbiji i gde je razlika izmedju mene i Jankovića bila 39, 9 odsto“, rekao je Vučić.

  On je ocenio i da je u sve što se tada dešavalo bio umešan i „deo inostranog faktora“, ali nije precizirao o kome se radi.

  „Video sam da se čudne stvari dešavaju da postoje mnogi i inostrani faktori koji žele da sruše stabilnost Srbije“, rekao je on.

  Prema njegovim rečima, oni koji su protestvovali su imali jaku podršku dela medija a novinarke RTS su išle uz štab drugog predsedničkog kandidata „da zajedno plaču“.

  Izrazio je zadovoljstvo i što su u drugom krugu glasanja ljudi u Srbiji u to nisu poverovali i omogućili SNS da pobedi još ubedljivije.

  „Janković je svuda dobio dvostruko manje, a mi po 20 i 25 odsto više glasova“, rekao je Vučić koji je ponovio da nikada ne bi dozvolio da bude ukraden i jedan glas.

  Janković je nedavno u intervjuu za Kurir rekao da je na večeri u svom stanu izneo predlog da PSG udje u koncentracionu vladu sa SNS ali da su prisutni to odbacili.

  „Sve to desilo se u 24 časa, krajem prve nedelje aprila. Prihvatio sam mišljenja ostalih i zaboravio na tu ideju. Osam meseci kasnije postala je oružje protiv mene, pokreta i opozicije“, rekao je Janković.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com