• Politika

  Vučić: Milošević je bio ozbiljan državnik, ali…

  Vučić: Milošević je bio ozbiljan državnik, ali...Vučić: Milošević je bio ozbiljan državnik, ali...Vučić: Milošević je bio ozbiljan državnik, ali...Vučić: Milošević je bio ozbiljan državnik, ali...Vučić: Milošević je bio ozbiljan državnik, ali...

  Slojevito sam se obukao i flašica vode je tu„, rekao je Vučić.

  Jelena Karleuša pitala je zašto je pozvana u emisiju, ako je poznato da se njeni pogledi na svet u svemu razlikuju od Vučićevih.

  „Mislim da srpska javnost zna da ja nisam na vašoj strani. U Nemačkoj sam govorila i o Angeli Merkel“, rekla je Karleuša Vučiću.

  Nisam siguran da je to tema koja je Angelu najviše zanimala. A, mene ovde svi kritikuju, samo neka kažu šta su uradili“ rekao je Vučić.

  Nada Macura je rekla da je, za razliku od Karleuše, na Vučićevoj strani i pohvalila prmeijera.

  Mina Šakotić, žrtva porodičnog nasilja, rekla je da joj je Vučić nedavno obećao pomoć advokata, i zahvalila se premijeru na pomoći koja će sutra stići.

  Vučić je rekao da niko ne sme da tuče žene i da će biti preduzete mere protiv nasilnika.

  Sve se smanjuje, sva krivična dela, ubistva, razbojništva, jedino raste broj slučajeva porodičnog nasilja ili sada žene lakše prijavljuju nasilje„, rekao je Vučić.

  Karleuša, koja je za sebe rekla da je „zabranjena u skoro svim medijima“, pitala je premijera kako je moguće da novinari pišu laži pod okriljem slobode medija.

  Nemam problem sa cenzurom, ne znam ko vas cenzuriše, ne pratim taj deo„, odgovorio joj je Vučić.

  Vučić je istakao da političari moraju da istrpe više kritike od ostalih.

  Karleuša je rekla da ona sa Vučićem „deli prvo mesto po napadanosti u medijima“ i pitala premijera kako su prošli svi reformatori u Srbiji.

  Nema nijedan koji je izvukao živu glavu. Kroz sprsku istoriju, svi važni i veliki ljudi, od Karađorđa preko Miloša, koji je, po mom mišljenju, najveći srpski vođa… ubili smo njegovog naslednika kneza Mihaila, pa do kraljeva Milana i Aleksandra, koga smo ubili i bacili do terase, pa sve do 2003. godine i ubistva Đinđića… tek posle bi se setili koliko su ti ljudi značajni“, rekao je Vučić.

  Vučić je rekao i da ga izmišljotine o njegovom poreklu u medijima ne pogađaju previše, ali da nikada na takve napade ne može da potpuno ogugla.

  Nada Macura pitala je premijera ko mu je bio uzor u političkom životu i da li je imao uzore među filozofima.

  „Najviše volim Maksa Vebera i duh protestantskog kapitalizma. Njegovo delo ‘Politika kao poziv’ preporučujem svim mladim ljudima. Divim se protestantima, ja sam pravoslavac, ali od njih možemo mnogo da naučimo“, rekao je Vučić.

  Dodao je da su mu kao srednjoškolcu koji je hteo da postane advokat uzori bili advokati Toma Fila, Filota Fila i Veljko Guberina.

  „Od političara, učio sam od Miloševića, Draškovića, Šešelja mnogo više, učio sam i od Koštunice“, rekao je Vučić.

  Istakao je da je Slobodan Milošević bio ozbiljan državnik, ali da su se u njegovo vreme događala politička ubistva.

  Imaš obavezu kada si na čelu Srbije da se ne povodiš niskim strastima i da te one ne povuku, da nešto prećutiš. Milošević je morao da izračuna kolika je naša snaga a kolika je snaga drugih. Pitanje je da li smo platiili preveliku cenu da bi sačuvali svoju slobodu„, rekao je Vučić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com