• BG

  СНС: Митинг 19. априла неће почети док сви не стигну, пробићемо сваку блокаду

  Председник СНС и Србије Александар Вучић поручио је данас да велики скуп који је заказан за 19. април у Београду, у оквиру кампање Будућност Србије, неће почети све док не буду могли сви да дођу и да ће бити пробијена свака блокада коју покуша да постави опозиција да би спречила људе да дођу у Београд.

  „Ајд’, пробајте да блокирате, па ћете да видите. Сваку блокаду ћемо да вам пробијемо, на сваком месту. Да видите, бандо фашистичка, да фашизам у Србији неће проћи”, поручио је Вучић, након чега је добио велики аплауз у Сава центру, преноси Танјуг.

  Он је на тај начин одговорио на најаве из Савеза за Србију да није искључена блокада путева по Србији, како би присталице СНС биле спречене да дођу на скуп 19. априла.

  Како је рекао, митинг у петак неће почети док сви који желе не буду могли да дођу.

  „А, ићи ћемо у свако село, у свако место, где год се било који следбеник фашисте Обрадовића, тајкуна Ђиласа и Јеремића усуди да блокира људе и да им спречи кретање… Док не ослободимо те путеве, неће кренути митинг у Београду, макар два дана чекали, овде у Београду”, нагласио је Вучић.

  Он је рекао да захтеви опозиције показују да они не желе ништа за народ, већ само за двојицу тајкуна, Ђиласа и Шолака.

  Како је рекао, један захтев се односи на РЕМ, иако по закону то не може да се испуни, али и упитао коме од грађана то треба, односно констатовао да људе пре свега занимају плате, пензије, веће субвенције…

  „Не, они то раде да би Ђилас и Шолак могли контролишу неке медије”, констатовао је Вучић.

  Други захтев се, каже, односи на РТС, што би, опет, ишло њима у корист.

  Трећи захтев је, додаје, у вези са изборним законима, које су, подсетио је, „сами донели док су били на власти, а данас им не ваљају”.

  Вучић је рекао да су спремни да разговарају о томе, и да су им упутили позив за разговор у парламент, јер је скупштина једино место за то.

  „Али, они онда кажу да неће у парламент, јер су нека ‘виша сила’… Хоћете на улици, али ми на улици нећемо да разговарамо”, поручио је он.

  Ако идемо на изборе, победићемо убедљивије него икад

  Председник Србије и СНС Александар Вучић рекао је данас да ће са коначним ставом о изборима изаћи после састанака са светским лидерима, али, истиче, ако се иде на изборе, онда је циљ да политички противници буду побеђени убедљивије него икад.

  „Замолио сам Председништво, као и за Косово, да сачекамо завршетак разговора са кинеским председником Си Ђинпингом, руским Владимиром Путином, лидерима Немачке и Француске, Ангелом Меркел и Емануелом Макроном. После тога, појавићу се пред Главним одбором, проширеним Извршним одбором, са коначним ставом”, рекао је Вучић, пренео је Танјуг.

  Ако Приштина до 6. маја не укине таксе, уводимо контрамере

  Ако до 6. маја не буду укинуте таксе на српску робу, биће одржана посебна седница Главног одбора СНС, на којој ћемо изаћи са мерама против Приштине, поручио је данас председник СНС и Србије Александар Вучић.

  Тада ће бити шест месеци од како је Приштина увела таксе на робу из централне Србије, подсетио је он у обраћању члановима Главног и Извршног одбора у проширеном саставу.

  „А, одмах да кажем свима који су научили да зову телефоном и да прете, ако Срби само подигну руке у гард, а шест месеци нас туку и оставише нас у модрицама, немојте да ме зовете. Нисам доступан”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

  Србија има право на своје достојанство, понос и образ, закључио је Вучић.

  Нова енергија међу напредњацима

  Лидер Српске народне странке (СНС) Александар Вучић потврдио је данас утисак да чланови проширеног руководства странке показују јаку, заједничку енергију, приметивши да се догодило „мало чудо”, нешто на шта је поносан, а то је да је видео нову енергију странке, коју није могао скоро да види.

  „Одједном су у први план изашли и почели да се боре за свој народ, земљу и странку неки људи које нисам раније могао да видим, који показују зубе, као што никада у претходних година нису чинили”, рекао је он на седници проширеног Извршног и Главног одбора СНС.

  Вучић је рекао да је видео, пре тога, да је један део људи обухватила „тешка болест”, да никад немају времена да разговарају са грађанима.

  „Када ја не могу да их добијем телефоном, можете замислити када ће их обичан грађанин добити”, рекао је он додајући да је због тога тражио и желео да поново пробуди енергију да представници странке буду снага народа, која ће да се бори за народне интересе, не за свој врх и функционере, а не да на народ не мисле и не виде га.

  Он је указао да је после после много времена, под притиском различитих криминалних и тајкунских група, као и других политичких група, почео део функционера да се склања да не можете нигде да их видите када је тешко, а да се потом појавила нова енергија.

  Рекао је да је када је видео да су неки упали на РТС намерно сазвао конференцију за новинаре да позове те који су упали да дођу у Председништво и преузме терет на себе.

  „Од тог дана сам видео како се Србија буди, како расте отпор насиљу, тестерама, блокадама, крађама знакова, нападима на градилишта. Да није било наших жена и девојака у Скупштини града које су се супротставиле фашизму, питање је када бисмо се сви други пробудили. После тога, као да је кренула лавина нове енергије”, истакао је он.

  Указао је да је обилазећи Србију видео другачије људе и нову енергију.

  „Део људи који нису готово ништа или баш ништа добили од странке решио је да устане и каже да хоће да се боре против насиља, за будућност Србије и који кажу имамо више снаге, храбрости од оних који нас вређају. Заједно са новом енергијом коју су донели, и мене су уморног препородили, да се у последњој години мандата на челу странке супротставим”, подвукао је он.

  Од нас ће тражити пуно признање Косова, а Србија да не добије ништа

  (Фото Танјуг)

  Србији следи изузетно тежак период, од нас ће се ње тражити признање пуне независности и територијалне целовитости Косова и Метохије, рекао је данас председник СНС, и Србије, Александар Вучић на седници Главног и Извршног одбора странке у проширеном саставу.

  Он је такође пренео да очекује, у Берлину, захтев за неким новим форматом разговора о КиМ, а да при томе Срби не добију ништа, а Албанци добију независност, преноси Танјуг.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com