• Gradovi

  Председник Вучић наставио кампању „Будућност Србије” обиласком Јужнобанатског округа

  Председник Србије Александар Вучић наставио је кампању „Будућност Србије” обиласком Јужнобанатског округа, а прва тачка је Опово.

  У том месту обишао је Дом здравља у којем је запослено 70 људи, од којих 20 лекара специјалиста.

  Испред Дома здравља председника је дочекао велики број мештана Опова и запослених у тој здравственој установи, која је, како је рекла директорка Софија Поповић, 2014. године имала дуг 105 милиона динара.

  Поповић је за Танјуг рекла да су од 2015. године, па у наредне две, комплетно реновиране три амбуланте у Дому здравља, добијен је нови санитет од средстава локалне самоуправе.

  Каже и да су аплицирали код владине Канцеларије за јавна улагања за дигитални рендген, ултразвук и још један санитет, који им је потребан за пружање услуга мештанима Ченте, којима је ближи ДЗ у Опову, од оног у Зрењанину.

  Посету Јужнобанатском округу председник Вучић ће наставити обиласком дела изграђеног пута Опово – Дебељача, а затим ће посетити и Банатско ново село, Вршац, Белу Цркву, Ковин и Пначево.

  Вучић је кампању „Будућност Србије” започео у четвртак дводневном посетом Пчињском округу.

  Како је раније најављено, у оквиру кампање председник ће обићи 29 округа.

  Председник Вучић са пољопривредницима у Банатском Новом Селу

  Председник Александар Вучић посетио је данас газдинство породице Максимовић у Банатском Новом Селу, а након тога почео разговоре са пољопривредницима тог краја.

  Породица Максимовић је председника дочекала на традиционалан начин, уз погачу и со.

  Газдинство породице Максимовић, које се простире на близу 500 хектара земљишта, поседује 380 грла стоке, а годишње произведе око 750.000 литара млека.

  Породица се од 2003. године бави узгојем стоке.

  Власници најављују проширење капацитета за 150 јунади у тову.

  Са председником Србије су и председник покрајинске Владе Игор Мировић, министар пољопривреде Бранислав Недимовић и градоначелник Панчева Саша Павлов.

  Вучић је претходно посетио општину Опово, где је обишао Дом здравља и део изграђеног пута Опово-Дебељача.

  Посету Јужнобанатском округу, у оквиру кампање „Будућност Србије”, наставиће обиласком Вршца, Беле цркве, Ковина и Панчева.

   

  Политика

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com