Novosti online

Вучић: НАТО нам треба да чува Србе на Косову

Премијер Александар Вучић изјавио је да Србија остаје војно неутрална, али да нам је НАТО потребан као савезник да штити и чува српски народ на Косову и Метохији. Вучић је на критике које су се појавиле у медијима, а долазе и из дела „десне” опозиције, због споразума Србије са Северноатланстком алијансом и различитим олакшицама за НАТО узвратио да је реч о политичком лицемерју оних који се бусају као заштитници Косова и Срба на Косову, а нису били у стању „ни џамије да одбране”.

Он је такође подсетио да је тај споразум потписан за време друге власти, да је потом и ратификован, а да је тек сада постао тема из политичких, а не тобож патриотских разлога. „Сада је тај споразум тема, а није био када је потписан, јер тема и мета треба да будем ја, а не они који су га потписивали”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.

„Немој да држе предавања они који су донели све најгоре и најпогубније одлуке за ову земљу, они који би сутра да врате ову земљу у изолацију и они који би сутра да Србију уведу у неке нове сукобе…Само нека ми не држе предавања, јер морају да нешто науче, ураде, па онда држе предавања и придике”, поручио је и додао:

„Санда (Рашковић Ивић) је 2008. чувала Косово, а ни џамије у Београду није сачувала”, додао је. Он је објаснио да Србија сноси све трошкове заједничких акција са НАТО, и поновио да је тај споразум неко други потписао, а да он не мисли да је ту нешто лоше за Србију.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh