Politika

Vučić: NATO potreban da čuva naš narod na Kosovu

vučićFoto: Tanjug, Tanja Valič

Vučić odgovorio na kritike koje su se pojavile u medijima, a dolaze i iz dela „desne“ opozicije, zbog sporazuma Srbije sa Severnoatlanstkom alijansom i različitim olakšicama za NATO uzvratio da je reč o političkom licemerju onih koji se busaju kao zaštitnici Kosova i Srba na Kosovu, a nisu bili u stanju „ni džamije da odbrane“.

On je takođe podsetio da je taj sporazum potpisan za vreme druge vlasti, da je potom i ratifikovan, a da je tek sada postao tema iz političkih, a ne tobož patriotskih razloga.

Sada je taj sporazum tema, a nije bio kada je potpisan, jer tema i meta treba da budem ja, a ne oni koji su ga potpisivali“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

On je istakao da inače ne misli da je taj sporazum loš.

„Je l’ od NATO tražimo da zaštiti Srbe na severu Kosova a necemo da mu damo da dođe na sever Kosova? A gde ste uopst4e videli te NATO vojnike? Nama je NATO potreban kao saveznik i da čuva naš narod na Kosovu, da ga ne bi čuvali ti licemeri“, rekao je Vučić.

„Sanda (Rašković Ivić) je 2008. čuvala Kosovo, a ni džamije nije sačuvala“, dodao je.

On je objasnio da Srbija snosi sve troškove zajedničkih akcija sa NATO, i ponovio da je taj sporrazum neko drugi potpisao, a da on ne misli da je tu nešto loše za Srbiju.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh