• Gradovi

  Vučić: Ne bojim se pretnji i ne treba mi zaštita

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se ne boji pretnji koje su izrečene na njegov račun i da mu nije potrebna ni zaštita.

  „Ti koji prete ubistvima i uriniranjem po grobu pa se onda prave gde smo to (rekli), pa kad smo (rekli)… Da je to neko rekao za nekog od njih, Tužilaštvo bi do sada pola države pohapsilo, ali kada sam u pitanju ja to je izgleda dozvoljeno, prirodno i normalno. Neću da vršim nikakav pritisak. Ko Boga ih molim samo nemojte mene da štitite“, rekao je on novinarima u Majdanpeku.

  Glumac Sergej Trifunović, reagujuću što niko neće odgovarati za smrt dečaka Alekse Jankovića koji se ubio zbog vršnjačkog nasilja, pre više od mesec dana na Tviteru je napisao: „O kom, bre, ti BDP-u pričaš. O kom privrednom rastu i kojoj borbi protiv kriminala? Pišaću na vaše grobove“. Poslednja rečenica tvita je, kako je objasnio Trifunović, parafraza naslova romana „Pljuvaću po vašim grobovima“ francuskog pisca Borisa Vijana.

  Posle incidenta u kome je pre nekoliko dana gradonačelnik Subotice i funkcioner SNS-a uputio niz pretnji i uvreda stranačkom kolegi, SNS se oglasila saopštenjem u kome je kritikovala Trifunovića i Sašu Jankovića zbog tvitova i optužila ih da žele da ubiju Aleksandra Vučića.

  Vučić je upitao zašto su hapšeni i privodjeni neki za desetostruko manje pretnje.

  „Zato što ovo izgovara neko ko je veoma važan ili neko koga se plašite, zvao se on Trifunović, Janković, Brkić… Meni ne treba ništa. Da li je neko minoran ili ne, za svakog ima zakon. Što se mene tiče, nemoj da ga primenjuju, neka ih zaštite, neka govore šta god hoće i rade šta hoće. Nisam se nimalo uplašio“, kazao je on i dodao da svako treba da se plaši svoje savesti.

  Vučić je zamerio što televizija N1 nije o tome izveštavala i dodao da bi „na sva zvona objavili“ da je on to rekao.

  „Ovako ste to sakrili jer je normalno da se urinira po grobu još živog čoveka. Još sam živ. Mrdam, kao što vidite. Ne baš preterano uspešno, ali još mrdam“, naveo je Vučić.

  On je rekao da od Osme sednice (CK Saveza komunista Srbije 1987) u Srbiji niko nije izgovorio „ovakve gadosti“ na nečiji račun.

  „Nikada niko od Osme sednice u Srbiji a da je važan politički akter takve gadosti nije izgovorio kao što su poslednjih dana izgovarane o meni. I svi ćutite i sakrivate to“, kazao je on i izrazio zahvalnost nekim televizijama što su „ogolile njihovu nepristojnost“.

  Vučić je rekao „da njima (koji prete) ne želi ništa loše“, ali da želi Srbiji da takvi ne pobedjuju na izborima.

  On je rekao i da mu nije potrebna ni zaštita „ni ovakvih momaka (koji ga čuvaju)“ i citirao Vinstona Čerčila koji je napisao: „Živi kroz opasnost, prati sve što se dešava i ne plaši se nikoga i biće sve uredu“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com