Novosti online

Вучић: Нећемо да молимо за датуме никога

Нећемо да молимо за датуме отварања поглавља никога, па ни комшије Хрвате, са којима желимо добре односе, али сматрамо да би било добро за нашу земљлу да та поглавља буду отворена што је могуће пре, изјавио је данас премијер Србије Александар Вучић.

Вучић је после састанка са председником Одбора за односе са ЕУ у немачком Бундестагу Гинтером Крихбаумом, рекао да су за Србију веома важна поглавља 23 и 23, где има још посла да се уради, али да ће Србија вредно радити на томе.

„Много треба да поправљамо у корупцији, ефикасности правосуђа, зашитти људских права. Вредно ћемо да радимо и што пре их отворимо имаћемо и више времена и бољи начин да се њима посветимо”, казао је Вучић, преноси Танјуг.

Вучић:Верујем да ће свет наћи најбољи одговор
Премијер Александар Вучић изјавио је данас, после напада у Бриселу, да верује да ће Европа и свет успети да нађу најбољи одговор на терористичке нападе.

Вучић је на заједничкој конференцији за новинаре са председником Одбора за односе са ЕУ у немачком Бундестагу Гинтером Крихбаумом, рекао да су и он и немачки званичник ужаснути догађајем у Бриселу, те да су изјавили саучешће породицама настрадалих и белгиском премијеру.

Вучић је оценио да је после оваквих напада најважније очување мира и присебности:

„Нико од нас не сме да учини оно што би терористи највише волели, да паничимо, да уносимо неред у своје друштво, мењамо начин живота, то је управо оно што терористи желе да постигну”, рекао је Вучић.

Крихбаум се придружио Вучићу у осуди напада у Бриселу и изразио саосећање са породицама жртава.

Он је, наводећи да је у Београд стигао преко Брисела, нагласио да је ужаснут догађајима од јутрос.

Вучић је казао да је са Кирхбаумом разговарао о противљењу појединих чланица ЕУ отварању тих поглавља.

„Што се тиче супростављања неких чланица ЕУ отварању поглавља, сматрамо и мислимо да на сличан начин мисли и Немачка, да се билатерални односи решавају билатералним путем, а да европска агенда за еворпске организације и институције, али наравно видећемо шта ће бити одлука ЕУ у целини поводом отварања поглавља 23 и 24 за Србију”, рекао је Вучић.

Крихбаум:Тема је отварање,а не затварање поглавља

Председник Одбора за односе са ЕУ у немачком Бундестагу Гинтер Крихбаум изјавио је данас да билатералним споровима није место у европским процесима, те да је, кад је реч о Србији, тема отварање, а не затварање поглавља.

„Време је да спустимо лопту”, рекао је немачки званичник, не спомињући Хрватску, али готово да нема места сумњи да је говорио о упозорењима из Хрватске да може успорити преговоре Србије са ЕУ уколико Србија не испуни нека очекивања званичног Загреба.

„Билатералним споровима није место на европском нивоу”, истакао је Крихбаум.

„Ја сам оптимиста кад је реч о отварању наредна два поглавља, 23 и 24”, рекао је Крихбаум и додао да је реч о поглављима која налажу да правосуђе у Србији буде ефикасније и о сузбијању корупције.

Вучић: РТБ Бор ће да опстане

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће РТБ Бор да опстане, јер је то велико и важно предузеће за Србију, од кога живи готово цео исток земље.

Вучић је рекао да је дуго разговарао са стручњацима консултантске куће „Мекинси”, који су му предстqавили студију за РТБ Бор, и да на основу тога може да каже да за то имамо могућност.

Како је рекао, реч је о томе да морамо себе да променимо, да реформишемо то предузеће.

„Сви треба да знају да ће РТБ ће да опстане, то је велико и важно предузеће за нашу земљу, од њега живи готово цео исток Србије и о томе ћемо водити рачуна и за то имамо могућност у складу са оним што сам видео и што сам могао да чујем од наших пријатеља од Мекенсија”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Додао је да ће више моћи да говори за неколико дана, када буде у целини изучио и прочитао и када влада буде доносила одлуке.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh