Gradovi

Vučić: Nema negativnih trendova,naše muke su Resavica i RTB

Vučić: Nema negativnih trendova,naše muke su Resavica i RTB

KRAGUJEVAC – Premijer Aleksandar Vučić danas je, sumirajući rezultate ekonomsklih reformi, rekao da je Srbija izbegla bankrot, da je stabilizovala javne finansije, podigla značajno poslovni ambijent, dovela investicije na 1,7 milijardi evra i to bez velikih privatizacija…

Rečju, zemlja se izvuka iz recesije, ali treba nam još mnogo, jer tek sada se vraćamo na nivo rasta iz 2008.

„Potrebno nam je dve milijarde evra direktnih stranih investicija da bismo dostigli astope rasta od 3,5 do č etiri odsto, kao sto imaju zemlje u EU“, rekao je Vučić novinarima u Kragujevcu i podsetio da smo u decembu imali najveću nominalnu platu od 52.000 dinara, te da su prihodi porasli i u ovoj godini, konkretno bruto domaći PDV i akcize, zatim poručio:

„Nije dovoljno, ali sigurno ide na bolje, posebno u privatnom sektoru, a biće bolje i u javnom sektoru, stvari idu u dobrom smeru i to govore oni koji kontrolišu naše finansije – MMF i Svetska banka“.

Primetivši da parametri o proizvodnji govore da je ukupni industrijski rast 8,2 odsto, u prerađivačkoj industriji 5,3, te da nemamo velikih negativnih trendova.

„Naše muke su Resavica i RTB Bor“, dodao je.

Za lake mere ne treba vlada,dovoljna i neodgovorna vlast

Srbija je danas posle teških mera odgovornija i drugačija, poručio je Vučić i dodao da zemlja više nije pred bankrotstvom, da Srbijom više ne upravljaju tajkuni, da je sačuvan njen ugled u Ujedinjenim nacijama i Unesku.

„Za sve to najveći teret preuzeli su građani“, rekao je premijer u obraćanju građanima Kragujevca, posle svečane akademije povodom Sretenja.

On je istakao da za lake mere nisu potrebni ni premijer, ni država, samo neodgovorna vlast.

„Svako može da obećava i da čini lake mere i da ne kaže da ćemo tako da propadnemo za godinu dana. Za lake mere vam ne treba premijer i odgovorna vlada, to može svako, a Srbija je danas, posle teških mera, odgovornija i drugačija, a svi građani znaju kroz šta smo prošli“, rekao je Vučić.

On je dodao da zna da se u Srbiji teško živi, da je nezaposlenost velika, ali je podsetio i da je mnogo manje nego pre nekoliko godina, kad je bila 26 odsto, a sad je 18.

„Znali smo kad da malo popustimo, a kad da zategnemo, a sve što smo postigli, postigli smo jer smo bili ujedinjeni“, rekao je Vučić i zamoliio građane da i ubuduće budu složni i ujedinjeni, i da „čuvamo Karađorđevu i Miloševu Srbiju“.

On je rekao da sada u Srbijom ne upravljaju lopovi i tajkuni, mada ih i dalje ima, posebno na lokalu, ali da više nema onih koji upravljaju bankama i vode državnu politiku.

U poslednje dve godine, rekao je, uspeli smo da zemlju spasimo od bankrotstva.

Podsetio je i da nije usvojena rezolucija o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, kao i da je propao zahtev Kosova da bude član u Unesko.

„Ni pre dve godine se nisam dodvoravao nikome, neću ni danas, neću nikoga da molim, jedino građane da pokažu trpeljivost i strpljenje i da radiomo zajedno, jer nam ništa neće pasti s neba“, rekao je Vučić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh