• Novosti online

  Vučić: Nema vanrednih parlamentarnih izbora

  Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da je predsedništvo SNS odlučilo večeras da se uz beogradske izbore ne raspišu vanredni parlamentarni izbori, jer je to u nacionalnom i državnom interesu.

  SNS će na beogradske izbore izaći na listi pod nazivom Aleksandar Vučić Zato što volimo Beograd, na kojoj će biti Beogradjani koji žele pristojan grad i pristojnu Srbiju, rekao je Vučić novinarima.

  „Biće to najugledniji ljudi Beograda i tražićemo od Beogradjana da je podrže i galasaju za napredak Beograda“, rekao je Vučić.

  Prema njegovim rečima samo dva glasa bila su protiv njegovog predloga da u martu budu održani samo beogradski izbori, a ostali su prihvatili tu ideju.

  „Svom snagom i odlučnošću smo doneli odluku da se borimo za pobedu na beogradskim izborima i da se ne podrži održavanje vanrednih parlamentarnih izbora“, rekao je Vučić nakon sednice predsedništva stranke.

  On je rekao da želi da zahvali članovima Predsedništva SNS koji su poslušali nejgovu molbu jer je nacionalni i državni interes bitniji od stranačkog i stranke koju „toliko vole“.

  „Želimo da se posvetimo višedecenijskim i viševekovnim problemima. Želim da pokušamo da se posvetimo budućnosti naše dece, da ne razmišljamo kalkulantski kako bi nama odgovaralo“, rekao je on.

  Vanredna sednica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) na kojoj je razmatran nastup naprednjaka na beogradskim izborima i eventualno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora završena je nešto pre 19 sati, nakon dva sata rasprave.

  Sednica stranačkim prostorijama SNS na Novom Beogradu bila je zatvorena za javnost.

  Na sednici Glavnog odbora SNS 18. novembra takodje je prihvaćen Vučićev predlog da se ne raspisuju vanredni parlamentarni izbori i tada su samo četiri od 500 članova glasala za opšte izbore.

  Opozicija izmišlja neistine o izbornoj kradji

  Vučić je kazao da opozcija izmišlja neistine o izbornoj kradji jer zna da i ove izbore gubi, a da će pobediti lista „Aleksandra Vučić Zato što volimo Beograd“.

  Prednost SNS u odnosu na ostale stranke bila je dva odsto, a danas je znatno veća jer je opozicija slala loše poruke, poruke mržnje, rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sednice Predsedništva SNS, komentarišući navode opozicije da naprednjaci planiraju izbornu kradju na izborima u Beogradu.

  Pokret slobodnih gradjana ocenio je večeras da je SNS svesna da jedino novom izbornom kradjom može da ostane na vlasti i da je to razlog što je danas, suprotno zakonu, izglasala da većinu u Izbornoj komisiji Grada Beograda čine naprednjaci. SNS je nakon toga u saopštenju odbacila te tvrdnje.

  Pokret je u saopštenju naveo da je Zakon o lokalnim izborima u članu 13. stav tri odredio da nijedna politička stranka ili stranačka koalicija ne može imati više od polovine članova u stalnom sastavu organa za sprovodjenje izbora, ali da od danas SNS protivzakonito ima predsednika i devet članova.

  SNS je navela da je na današnjoj sednici za sastav GIK-a glasala i opozicija.

  Prema navodima SNS, sastav GIK-a oslikava pravo stanje odborničkih grupa u gradskom parlamentu, te u skladu sa tim SNS ima sedam članova i predsednika, DS tri člana, SPS dva, PUPS jednog, Aleksandar Šapić jednog i Samostalni DSS jednog člana.

  BETA

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com