• Gradovi

  Vučić: Nemam o čemu da razgovaram sa predstavnicima Prištine. …

  „Ja nemam šta da ponudim gradjanima Srbije, jer nemam o čemu ni da razgovaram sa ljudima koji svakoga dana samo donose nove mere protiv Srbije… Kada bude bilo šta, mi ćemo izaći i obavestiti javnost. Biću najsrećniji da o tome govorim i kažem da se pojavio tračak nade. Za sada od takvih stvari nema ništa“, rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.Vučić je kazao da želi da prokomentariše to što se stalno iz Prištine čuje da je rešenje za kosovsko pitanje na vidiku i da će biti „potpisano ovde ili onde“ rekavši da „ne zna kako je neko smislio da to bude potpisano u Vašingtonu“ i da ne zna šta da bude potpisano.

  „Za nas je važno da držimo svoju poziciju čvrsto, da tražimo kompromis, da dobro razumemo šta je realnost na Kosovu i Metohiji, da se ne busamo u junačka prsa, ali da imamo čvrst, stabilan, jasan i nedvosmislen stav da ćemo štiti svoj narod, da oni ne mogu da ga proteraju. To je najveća garancija srpskom narodu da će opstati i ostati na svojim ognjištima“, rekao je Vučić.

  Povodom taksi od 100 odsto koje je Priština uvela na srpsku robu, Vučić rekao da Beograd nema mnogo izbora kada se neko ponaša protivpravno i iracionalno, te da mora da izdrži i sačeka trenutak kada će oni koji ih podržavaju privesti „poznaniju prava“ i objasniti da je neophodno da ih povuku.

  „Mi se nadamo da će se to što brže dogoditi. Za nas je mnogo važnije to kako pomoći našem narodu na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučić i dodao da neće dozvoliti da Srbi, koji na Kosovu i Metohiji čuvaju svoja ognjišta, ostanu bez podrške.

  Vučić je kazao da Srbi ne mogu iz svoje kože, da će se boriti i pobediti, te da će opstati i ostati na Kosovu i Metohiji.

  „Neće biti gladni, isplaćivaćemo plate i snabdevaćemo ih robom“, rekao je Vučić.

  On je rekao da se neretko pada u zamku lažnih svadja lidera Albanaca na Kosovu i Metohiji, ukazujući na današnju vest da se savetnik Hašima Tačija, Bekim Čolaku založio za ukidanje taksi.

  „Ceo dan je vest kako je Čolaku rekao da je za ukidanje taksi… Ali ne zaboravite da tih taksi ne bi bilo da poslanici Tačijeve partije nisu glasali za to“, kazao je Vuči i dodao da je sve to prazna priča.

  On je kazao da Albanci sve vreme rade isto odnosno da se „igraju dobrog i lošeg policajca“, jer u Briselu vole Tačija, a u Londonu Ramuša Haradinaja, kao i da u Vašingtonu vole Tačija, a u nekim islamskim zemljama Haradinaja.

  „Oni rade zajedno da Srbima bude sve lošije i teže“, kazao je Vučić.

  Prema njegovim rečima, predstavnici Prištine moraju da su spremni za razgovor sa predstavnicima Beograda samo zato što Kvinta i drugi to od njih očekuju.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com