• Gradovi

  Vučić: Nikome ne pretimo, ali smo nesalomivi orah ako neko proba da ga polomi

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nikog ne poziva u rat i da uručivanjem zastava specijalnim jedinicama Vojske Srbije „jasno poručujemo svima da ćemo čuvati mir i stabilnost, ali i biti jaki i sve jači i nesalomivi orah za svakog ko pokuša da ga polomi“.

  „Naša vojska je snažnija nego ranije, bolje je opremljena i spremna da štiti našu otadžbinu“, rekao je Vučić na svečanosti u Spomen kompleksu „Drugi srpski ustanak“, u Topoli, gde je uručio vojne zastave 72. brigadi za specijalne operacije i 63. padobranskoj brigadi.

  „Mir koji nam je danas potrebniji nego ikada moguć je samo dok ove zastave stoje visoko, ne kao pretnja već kao dokaz da smo postali zemlja koje niko ne treba da se boji, ali koja nikada, nikada, neće hteti i morati da se plaši“, kazao je Vučić.

  On je rekao da je ponosan što je su zastave „ponosa i časti“ ovim jedinicama vraćene posle 20 godina, napominjući da se Srbija vratila svojim „slobodaraskim tradicijama“.

  „Zastave koje ste danas primili, simbol su slobode, nezavisnosti. Te zastave nikad ne smeju da padnu u ruke neprijatelju. Vi ste ti koji ste sa tim zastavama dobili obavezu, ali i opomenu za sve nas dok su te zastave uzdignute dotle i mi i Srbija postojimo“, rekao je Vučić.

  Vučiću na svečanosti u Topoli uručena oficirska sablja

  Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću danas je uručena oficirska sablja na svečanosti u Spomen kompleksu Drugi srpski ustanak, u Topoli, gde je istaknuto da je to znak zahvalnost i da ona predstavlja „simbol vojničke časti, morala i slobodarske tradicije“.

  „U znak zahvalnosti za vašu posvećenost, za vaš odnos prema Vojsci Srbije, za brigu koju ispoljavate za svakog od naših pripadnika. Hvala vam gospodine predsedniče za sve ono što radite za Vojsku Srbije (VS)“, rekao je načelnik Generalštaba VS Milan Mojsilović, uručujući sablju.

  Vučić je sablju, primajući je, poljubio i prekstio se.

  Prethodno je Vučić predao vojne zastave 72. brigadi za specijalne operacije i 63. padobranskoj brigadi VS, jer im je vraćen rang brigade, navodeći da se to dešava posle 20 godina i da je ponosan što se Srbija vratila svojim slobodarskim tradicijama.

  Ovim je i svečanost u Topoli završena.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com