Ekonomija

Vučić o otkazu Obradoviću: Audi je bio kap previše

vučić,kopaonik biznis forumFoto: Beta/Slobodan Miljević

Premijer je izjavio da je kupovina dva „audija“ kap koja je prelila čašu za smenu direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandra Obradovića.

On je na konferenciji za novinare na Kopaoniku kazao da je bilo dobrih svari koje su urađene za vreme mandata Aleksandra Obradovića, ali da je bilo i stvari koje su bile neprihvatljive.

„Ići ćemo što pre na javni konkurs za novog direktora. Nadam se da ćemo imati dobru ponudu“, rekao je on.

On je istakao i da nije bio zadovoljan ponudom kandidata na prethodnom konkursu i izrazio nadu da će sada biti bolje.

Na pitanje da li ima uslova za utvrđivanje druge vrste odgovornosti Aleksandra Obradovića osim smene, Vučić je rekao da je to pitanje za nadležne državne organe.

Komentarišući pregovore sa radnicma EPS-a o otpremninama, za one koji će biti tehnološki višak, on je kazao da će se o tome i dalje razgovarati i da se nada racionalnom pristupu.

Vučić je podsetio da su tražili velike otpremnine od 1.500 evra po godini staža.

On istakao i da će restrukturiranje tog javnog preduzeća, koje podrazumeva i otpuštanje zaposlenih, biti sprovedno po utvrđenom planu.

Okidač za otkaz prvog lčoveka EPS-a bio je izveštaj Fiskalnog saveta, koji je utvrdio da je Elektroprivreda Srbije poskupljenje struje iskoristila za povećanje plata, iako kompanija duguje milijardu evra, umesto da je smanji.

Iz EPS-a su to demantovali, tvrdeći da se ponašaju u skladu sa planom poslovanja koji je odobrila Vlada, ali je ubrzo došla vest da se Obradoviću sprema smena jer je kupio nove „audije“ iako je Vlada proklamovala opštu štednju u državi.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh