Ekonomija

Vučić: Od održavanja aviona više nego od Er Srbije

Aleksandar Vučić vucic premijer SrbijeFoto: AP Photo/Amel Emric

Vučić je rekao da Srbija komparativne prednosti – nižu cenu rada i stručne kadrove.

„Ako bismo mogli ovde da održavamo uskotrupne avione, mogli bismo dobijati poslove vredne od 500 miliona do milijardu godišnje. Nadam se da u godinama pred nama nešto takvo možemo da očekujemo“, rekao je Vučić tokom posete ogranku te kompanije u Novom Beogradu.

Što više ovakvih kompanija poput SR Technics bude u našoj zemlji, to ćemo mi brže menjati šitem obrazovanja i Srbija će postati bogatija zemlja„, rekao je Vučić.

Pogledaću zahteve novinara čim dođem u kancelariju

Vučić je rekao da nije stigao da pogleda zahteve koje su mu uputili novinari okupljeni oko inicijative „novinari ne kleče“, ali da ce to učiniti čim nađe vreme. „Nisam video njihovo pismo, nisam ni vesti stigao da gledam, nisam imao vremena ništa da vidim“, rekao je Vučić. Na pitanje da li ce ih pogledati, premijer je odgovorio: „Čim se dočepam kancelarije“.

„SR Technics“ je jedna od najvećih svetskih kompanija za održavanje, popravku i remont putničkih aviona, sposobna da održava većinu Erbas i Boing letelica, a seli se iz Ciriha u Beograd. Zapošljava oko 3.300 radnika širom sveta koji servisiraju oko 1.050 aviona.

Vučić je podsetio da fabrika trenutno zapošljava 120 ljudi, da će do kraja godine imati 220 zaposlenih, a u 2017. godini još 50, da je 80 odsto radnika mladi lhhudi do 40 godina a da su plate duplo veće od proseka u Srbiji, oko 1.000 evra.

On je rekao da se nada da će ta kompanija, osim administativnog centra, u Srbiji proširiti i posao, te da bi Srbiji mnogo značilo kad bi mogla da održava uskotrupne avione, jer bi to bio možda i ključni posao u ovom trenutku, koji bi Srbiji doneo prihod možda i veći od onog koji donosi Er Srbija.

„To je za našu zemlju velika stvar“, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je dobro što će ta kompanija pokušati u Srbiju da vrati stručne ljude koji su otišli, te da su ambicije u vezi sa tom firmom mnogo veće ood 270 zaposlenih, ali da ni to nije malo, s obzirom na plate koje imaju.

On je zahvalio zaposlenima jer su poakzali da Srbija ima mlade i talentovane ljude, a čelnicima kompanije poručio da će uvek imati podršku vlade, koja će se ponašati ozbiljno i odgovorno.

Sr Technics je svoju administraciju počela da seli iz Ciriha u Beograd početkom prošle godine kada je i zvanično počeo s radom centar poslovnih procesa te kompanije.

Sedište SR Technicsa je na aerodromu u Cirihu, a ta kompanija ima ispostave u Ženevi, Irskoj,Malti, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Španiji, Australiji i Maleziji, dok su prodajne prostorije na Floridi, Mumbaju, Singapuru, Sidneju i Šangaju, a trening centre u Cirihu i Abu Dabiju.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh