• Ekonomija

  Vučić: Od sada očekujte veće plate i standard

  vučićFoto: Beta

  Ta procena, objasnio je premijer novinarima, temelji se na činjenici da je država na vreme preduzela mere i napravila dobre rezultate, u teškim uslovima, u kojima sada ceo svet uvodi vanredne ekonomske mere.

  Rast BDP preko 2%

  Vučić je ponovio da bi privredni rast ove godine trebalo da ide preko dva odsto, iako su MMF i Svetska banka predvideli rast od 1,75 ili 1,8, a da će, ukoliko se završi posao sa kineskom kompanijom Hbis o Železari i EU to odobri, rast biti i veći. „Preuzeli smo važne mere i to na vreme jer je neko imao hrabrosti da kaže narodu da ne može sve da bude topla voda, kako smo naučili, i da je dosta dodvoravanja. Zato mi sigurnije i stabilnije gledamo u budućnost nego neke druge zemlje“, rekao je Vučić. On je istakao da država sve bolje naplaćuje, a da ima i od koga, budući da privreda napreduje.

  Prema njegovim rečima, borba za bolji život u Srbiji tek počinje, a uveren je da građani vide šta je težak i ozbiljan rad koji će doneti prave rezultate i bolji život, a šta su prazna i besmislena obećanja.

  On je, na pitanje novinara povodom sumornih globalnih prognoza koje se tiču svetske ekonomije, istakao da je Srbija na vreme reagovala i da joj dalje ne slede teške, već možda samo neke nepopularne mere.

  „Francuska uvodi vanredne ekonomske mere, Medvedev najavljuje dodatno smanjenje plata i rashoda, a kad smo mi preduzimali teške mere, svi su nam se smejali“, ukazao je Vučić na ceremoniji obeležavanja početka radova na drugom mostu preko Save kod Ostružnice.

  On je naveo da se, međutim, sada polako povećavaju plate i penzije, naplata akciza i poreza nikad nije bila bolja nego u januaru, i to su, kaže, stvari koje će i svi građani morati da počnu da osećaju.

  „Naša borba za bolji život tek počinje i uveren sam da građani vide šta je siguran put, stabilnost, šta nisu prazna i besmislena obećanja i da samo težak i ozbiljan rad koji može da donese rezultate“, rekao je Vučić.

  Upitan da li će se negativni trendovi u svetskoj ekonomiji odraziti na Srbiju, Vučić je rekao da se svetski tokovi odražavaju i na našu zemlju, ali da smo se „dobro spremili“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com