Gradovi

Vučić: Odnosi sa SAD na uzlaznoj liniji

Vučić: Odnosi sa SAD na uzlaznoj liniji

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da očekuje značajnu podršku SAD u očuvanju mira i stabilnosti u regionu, bez čega nema boljeg života za građane i ekonomskog napretka.

„Do sukoba se dođe vrlo lako, jedna iskra i mi smo ušli svi u haos i moramo da posvetimo više energije očuvanju mira i stabilizaciji i zahvaljujem Bajdenu na podršci“, rekao je Vučić u zajedničkom obraćanju medijima sa potpredsednikom SAD Dzozefom Bajdenom.

On je rekao da je siguran da SAD žele miran i stabilan Zapadni Balkan, a da će Srbija učiniti sve što može da tome doprinese.

Vučić je rekao da je upravo o regionalnoj stabilnosti najviše govorio sa potpredsednikom SAD.

Zahvalio je SAD i na podrši evropskom putu Srbije i naglasio da će se Srbija truditi da ispuni sve što su njene obaveze.

Vučić je rekao da je sa Bajdenom razgovarao o tri važne teme – bilaterlanim odnbosima SAD i Srbije, dijalogu Beograda i Prištine i mogućem napretku u budućnosti, kao i regionalnim odnosima i evropskom putu Srbije.

Dodao je da je razgovarao o odnosima između Srba i Albanaca i informisao Bajdena da će Srbija za mesec dana ugostiti premijera Albanije Edija Ramu i albanske predstavnike sa KIM, te biznismene, jer Srbija želi da na biznis forumima i poslovnim sastancima razvija našu zemlju i obezbedi veći rast privrede, čuvajući državne i nacionalne interese.

„Govorili smo, želeći da ostavimo prošlost iza sebe i da gledamo u budućnost, o svemu što se dešavalo u prošlosti u proteklih 30 godina i mnogi su i u tim odnosima Srba i Albanaca činili, rekao bih, brojne greške i za nas kao narod i Vladu Srbije i za mene lično nikad nije predstavljalo problem da preuzmemo tu vrstu odgovornosti za greške koje su činili naši sunarodnici“, rekao je Vučić.

On je naveo da veruje da će to isto uraditi i drugi, jer je stradalo mnogo Srba i Albanaca, te da se to u budućnosti neće ponoviti.

„Verujem da imamo drugačiju budućnost ispred sebe i nešto o čemu možemo da se dogovaramo, a ne da gledamo preko nišana“, rekao je Vučić.

Premijer je rekao da su bilateralni odnosi SAD i Srbije na ulazlaznoj putanji, da ima sve više invesitiora iz te zemlje u Srbiji, iako se o tome ne govori dovoljno.

„Osim za NCR koji zapošljava oko 2.500 sa višim platama od prosečnih, nedovoljno se zna o investitorima iz SAS, što je naša krivica“, rekao je Vučić.

On je dodao da veruje da će se unaprediti pravni poredak, kako bi Srbija mogla da privuče još investitora.

„Verujem da ćemo Srbiju urediti u skladu sa pravima demokratskog društva i da će pravni sistem funksionisati efikasno, da američki investitori budu sitgurni u svoje investicije“, rekao je Vučić.

On je istakao ogroman značaj očuvanja mira i staiblnosti, navodeći da bez toga nema dobrog života građana.

Srbija je, rekao je, na hrabar način počela da rešava ekonomske probleme, da se suočava sa bankrotstvom, i kroz mere fiskalne konsoluidacije uspela da se izbori tako da sada imamo suficit u budžetu, i rast veći od 2,6 odsto, iako je bilo predviđeno da ima samo 1,2 odsto.

„Očekujemo da u budućnosti obezbedimo bolji žzivot za građane, a to je od ključnog značaja za regionalhu stabilnost“, poručio je Vučić.

Vučić je rekao da je sa Bajdenom razgovarao najviše o regionalnoj stabilnisti, ali da, za razloku od nekih drugih, nije govorio loše o drugima, već o onome što Srbija mora da uradi.

Preview

DZOZEF BAJDEN, ALEKSANDAR VUCIC

Slide

DZOZEF BAJDEN

Slide

DZOZEF BAJDEN, ALEKSANDAR VUCIC

Slide

DZOZEF BAJDEN, ALEKSANDAR VUCIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC, DZOZEF BAJDEN

Slide

DZOZEF BAJDEN, ALEKSANDAR VUCIC

Slide

DZOZEF BAJDEN

Slide

DZOZEF BAJDEN, ALEKSANDAR VUCIC

Slide

DZOZEF BAJDEN, ALEKSANDAR VUCIC

Slide

DZOZEF BAJDEN, ALEKSANDAR VUCIC

Slide

DZOZEF BAJDEN, ALEKSANDAR VUCIC

Slide

DZOZEF BAJDEN

DZOZEF BAJDEN, ALEKSANDAR VUCIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh