Politika

Vučić penzionerima: Vi ste snaga i energija Srbije

Vučić penzionerima: Vi ste snaga i energija SrbijeVučić penzionerima: Vi ste snaga i energija SrbijeVučić penzionerima: Vi ste snaga i energija SrbijeVučić penzionerima: Vi ste snaga i energija Srbije


Vučić je korisnicima Centra rekao da je posebno zahvalan penzionerima, jer je vlada zahvaljujući njima uspela da zaustavi propadanje Srbije i jer se Srbija diže zahvaljujući njima:

„Vi ste svojom žrtvom, trpeljivosću i strpljenjem ulagali u budućnost Srbije, vi ste pravi junaci, lideri“, rekao je premijer.

On je rekao da je Grčka do sada već 11 puta smanjivala penzije, a u Srbiji su smanjene samo jednom, i to zbog neodgovorne politike nekih ljudi, i sada ih vlada polako vraća.

„Penzije ne kasne ni dan i neće ni kasniti ni dan“, rekao je dodao da vlada neće raditi poput nekih drugih zemalja u kojima penzije kasne i po 15 dana do mesec dana da ukradu nešto u fiskalnoj godini.

„Penzije su redovne, stabilne i biće samo veće i veće“, rekao je on i zamolio starije i penzionere da ostanu „energija i snaga Srbije“:

„Znam da to čudno zvuči, ali radi se o tome da ste vi bili uvek uz svoju državu, vi ste umeli da ulažete u budućnost Srbije i svoje dece, i hvala vam što ste razumeli šta moramo da radimo“, primetio je premijer.

„Dokaz“ kako u Srbiji cveta cenzura

Premijer je rekao da je današnja naslovnica Blica „dokaz kako u Srbiji cveta cenzura i diktatura“. Vučić je na pitanje novinara o tome kako vidi naslovnicu „Blica“, na kojoj je njegova fotografija docrtavana, rekao da je zadovoljan jer tako nešto nije bilo moguće zamisliti pre tri, četiri godine. „To je dokaz snage i napretka Srbije“, rekao je i dodao da su Blic odlične novine. „Baš sam lep“, našalio se i dodao da svakako neće cepati novine kako su to neki činili, kada im se nešto u njima nije dopadalo.

Prema njegovim rečima, Srbiji viđe ne preti opasnost propasti, zbog toga što su stariji dali Srbiji i verovali u budućnost.

Pre nekoliko godina, rekao je, bili smo pred potpunim bankrostvom, a pošto su nam pričali o uspesima drugih, Grčka je 11 puta smanjila penzije, mi smo to jedanput

On je rekao da je prošle godine u našoj zemlji bilo investicija u vrednosti od 1,7 milijardi, što je više nego ikad.

Zbog vas danas imamo dobre rezultate, zaustavili smo propadanje Srbije i počeli polako da se dižemo.

„Te rezultate nije postigla vlada, za njih nisam zaslužan ja, već vi“, rekao je premijer i podsetio da je vlada prosle godine uložila 860 miliona u staračke domove i klubove, više nego bilo kad u prethodnih 14 godina, a ove će, rekao je, biti uloženo 400 miliona.

U Beogradu samo biće otvorena još tri dnevna centra za starije.

Vučić je u Centru bio u društvu sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, a korisnici usloga zemunskog doma dočekali su ih uz aplauz.

Veliki broj starijih sugrađana želeo je da se rukuje i kratko popriča sa premijerom.

Članovima klubova koji su dugi niz godina u braku biće zbog toga dodeljena posebne povelje.

Kata Đuričić odigrala je s premijerom partiju šaha, rezultat je bio remi, a ona je od premijera dobila ružu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh