Politika

Vučić pitao Čepurina šta je sa izvozom „fijata“

aleksandar vučić, aleksandar čepurin, čepurin, vučić,Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

Kako je saopšteno iz Vlade, predsednik srpske vlade, Aleksandar Vučić, primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

Са амбасадором Русије Александром Чепурином о примени економских споразума Србије и Русије и извозу Фијатових возила pic.twitter.com/uygQZMDuY0

— Александар Вучић (@SerbianPM) March 3, 2016

Premijer Vučić i ambasador Čepurin razgovarali su o primeni ekonomskih sporazuma Srbije i Rusije, koji daju snažan podsticaj daljem unapređenju odnosa dveju zemalja.

Dvojica sagovornika razmotrili su mogućnost realizacije niza dogovora, koji se tiču ekonomske saradnje, posebno u oblasti automobilske industrije i građevinarstva.

Premijer Vučić je izrazio očekivanje da će biti postignut i dogovor o izvozu Fijatovih vozila, proizvedenih u Srbiji, na tržište Evroazijske ekonomske unije. Očekuje se i da uskoro počne sa radom Radna grupa za strateška pitanja Srbije i Rusije.

Premijer Vučić i ambasador Čepurin razgovarali su i o vojnoj neutralnosti Srbije, i izrazili su očekivanje da uskoro počne rad Radne grupe za strateška pitanja dve zemlje.

SASTANAK SA FRANCUSKIM PARLAMENTARCIMA

Srpski premijer sastao se danas i sa delegacijom Odbora za evropske poslove Nacionalne skupštine Francuske, koji su tom prilikom istakli značaj Srbije i politike srpskog premijera za očuvanje regionalne stabilnosti kao osnove ekonomskog napretka Zapadnog Balkana, jer, kako su rekli, računaju na Srbiju kao na „motor pacifikacije Balkana“.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh