• Novosti online

  Вучић поручио Карађорђевићима: За почетак – платите струју

  Премијер Србије Александар Вучић поручио је данас престолонаследнику Александру Карађорђевићу, поводом његове најаве да ће тужити државу, да најпре плати струју.

  „Прво ти плати струју коју си дужан Србији, па онда тужи кога хоћеш”, рекао је премијер и додао да ће покушати пристојно да одговори на питање новинара како коментарише најаву тужбе Карађорђевића.

  Он је изнео податак да Карађорђевић дугује ЕДБ-у и ЕПС Снабдевању око 70.000 евра.

  Према његовим речима, држава је дала објекат Карађорђевићима на коришћење, а тај објекат пропада, јер се не одржава, и плаћала је све, па је ред да и престоноланследник плати струју.

  „Платите струју, па кукајте на државу”, подвукао је Вучић и приметио да „сви желе, воле и хоће да нападну државу, када им падне на памет, уз кукњаву и жалопојке, што је „национални спорт у Србији”.

  „Не можемо да дођемо у Калиновац и кажемо сељацима да дугују за струју а он дугује 70. 000 евра”, закључио је Вучић, преноси Танјуг.

  Вучић: Не пада ми на памет да министрима повећавамо плате

  КАЛИНОВАЦ – Премијер Србије Александар Вучић поручио је данас да министрима неће бити повећаване плате, не зато што мисли да су много или мало плаћени, већ зато што је за њега битније да се плате повећају учитељима, наставницима и здравственим радницима.

  „Не пада ми на памет да такве законе усвајамо”, изричит је био премијер, који је данас обишао новоизграђену основну школу „Рајко Михаиловоић” у селу Калиновац.

  „Министрима се неће повећавати плата, није ни у претходном периоду тога било. Не мислим да су преплаћени или недовољно плаћени, али је важније повећати плате учитељима и наставницима”, рекао је он Вучић.

  Он је додао да зна да има незадовољних, али да га то не занима.

  „Не интересује ме то. Нећемо им изаћи у сусрет. Највећа је част за министра да то и буде, а ако неће, нек се бави другим послом”, рекао је он.

  „Ако сте много паметни и мислите да можете да зарађујете више, идите у приватни сектор и зарађујте. Овде веће плате неће бити”, закључио је премијер, преноси Танјуг.

  Нећу због беспосличара себи да одузимам право да радим

  УБ – Премијер Александар Вучић изјавио је данас да неће давати партијске изјаве док је на снази ванредна ситуација, али да му не пада на памет да себи одузима право да ради, само зато што то траже беспосличцари.

  Вучић је, на питање новинара да прокоментарише став ДС у вези његовог предлога да се прекине предизборна кампања док траје ванредна ситуација, казао да не намерава да коментарише њихове ставове, као што није ни друге сличне „катастрофалне изјаве”.

  „Ја се бавим школама и поплавама. Отказали смо партијски скуп у Лесковцу, а и данас нећу да говорим о партијским стварима. Мислим да ће ова ситуација бити готова у уторак или среду, па ћемо онда наставити са партијским стварима. Мислим да ће бити довољно времена до избора”, поручио је Вучић.

  Он је истакао да његови политички опоненти могу слободне да наставе да говоре ружно о њему, али да неће они одлучивати како ће се он понашати.

  „Моје је да радим оно што данас чиним. Нисам имао ниједан дан одмора, што није уобичајено у Србији. Ово ми је седма или осма посета Убу, био сам пуно пута у Обреновцу и другим градовима. Нити један премијер није толико пута обилазио сва места у Србији”, рекао је Вучић.

  Он је казао да је напорно радио од првог дана када је постао председник Владе и да не намерава да прекине са својим залагањима ир адом.

  „Нећу седби да одузимам право да радим зато што то траже беспосличари и они који немају ништа друго да кажу него ‘мрзимо те што си успешнији и марљивији од нас’“, подвукао је Вучић, преноси Танјуг.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com