Novosti online

Вучић предложио Зорана Ђорђевића за министра одбране

Премијер Србије Александар Вучић предложио је досадашњег државног секретара у Министарству одбране Зорана Ђорђевића за новог министра одбране.

Нови министар одбране обављаће ову функцију привремено до формирања нове Владе, које ће уследити по окончању ванредних парламентарних избора.

Ђорђевић је рођен је у Београду 11. фебруара 1970. године. Мастер је економских наука – област: Међународно банкарство и финансије, заједнички програм на енглеском језику Универзитета Пантеион, Атина – Факултета за друштвене и политичке науке и Факултета за међународну економију из Београда.

Завршио је Школу националне одбране – Високе студије безбедности и одбране.

Завршава докторске студије и у фази је пријаве докторске дисертације из области економских наука, са усмерењем на финансијску контролу, управљање, извештавање и ревизију на Универзитету Привредна академија из Новог Сада.

Професионално искуство стицао је на руководећим позицијама у области финансијског и извршног менаџмента у домаћим и међународним компанијама.

Уско је усмерен на међународне финансије и банкарство, финансијску контролу и управљање, финансијско извештавање и ревизију. Објавио је више радова у водећим домаћим и страним научним и стручним часописима из економије и финансија.

Председник је Политичког савета за родну равноправност Владе Републике Србије и Национални директор за наоружање.

Стекао је више угледних професионалних сертификата. Добитник је, између осталих и награде „Михаило Петровић-Алас” из области математике. Члан је удружења Менса Србија.

Говори енглески и руски језик. Ожењен је, отац је сина и ћерке, преноси Танјуг.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh