• KiM

  Vučić: Prilaz ka selu Banje blokiran i na drugom mestu

   

   

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da je obavešten da su Albanci na još jednom mestu blokirali put kojim je trebalo da ide u selo Banje.

  „To govori da oni boluju od istih bolesti od kojih smo i mi bolovali. Nadam se da ćemo mi biti u stanju sebe izlečimo i mnogo pametnijim sredstvima, rečima, razgovorom, snažnom ekonomijom, pameću, orudjem“, rekao je Vučić.

  Veterani OVK blokirali su rano jutros kamionima, mehanizacijom i drugom opremom put ka multietničkom selu Banje kod Drenice, gde bi Vučić trebalo da stigne oko 10 časova.

  „Nikada nisam bio fasciniran nečijom mržnjom, ali ako je neko ohol i bahat, i pokazivanjem simbola koji bi mogli da nas uvrede grdno su se prevarili. Još sam snažniji i opredeljen i za očuvanje mira ali i za očuvanje srpskih institucija i srpskog naroda na KiM. Boriću se još snažnije“, rekao je Vučić.

  Vučić je drugi dan posete Kosovu započeo obilaskom Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici gde su ga dočekali zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

  Vučić je zdravstvenim radnicima zahvalio što su ostali i u teškimm uslovima lečili pacijente i obećao da će biti uloženo oko 10 miliona evra za nabavku opreme.

  Direktor KBC-a u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović zahvalio je Vučiću na podršci i razumevanju koju im daje država Srbija, kao i na dobijenim donacijama.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com