Ekonomija

Vučić primio pohvale Svetske banke

miler,svetska bankaFoto: Tanjug/ Sava Radovanović

Miler je istakao da je poseban korak u napretku reforme državne uprave postignut usvajanjem Zakona o platama i dodao da je Srbija postigla izuzetne rezultate u stabilizaciji javnih finansija kroz proces fiskalne konsolidacije.

Teme susreta bile su i proces racionalizacije javne uprave, kao i restrukturiranje javnih i državnih preduzeća u procesu privatizacije, EPS, Srbijagas, Železnice Srbije, RTB Bor i Petrohemija, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Na sastanku je bilo reči i o unapređenju sistema obrazovanja u Srbiji uz punu podršku Svetske banke, čiji će eksperti pružiti stručnu pomoć u cilju jačanja ovog sistema.

Vučić je posebno zahvalio Mileru i svim predstavnicima Svetske banke zaduženim za Srbiju na ogromnoj podršci koju su pružili u procesu sprovođenja reformske politike Vlade Srbije, kao i na pozitivnim ocenama dosadašnjih rezultata ostvarenih tokom sprovođenja reformskih mera.

Vučić je naglasio da će Vlada Srbije i u narednom periodu učiniti sve kako bi uspešno odgovorila na sve izazove sa kojima se suočava u realizaciji neophodnih reformskih procesa, dodaje se u saopštenju.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh