Gradovi

Vučić sa predstavnicima „Tenis-a“ o razvoju srpske poljoprivrede

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa vlasnikom kompanije „Tenis“ Klemensom Tenisom.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, sastanak je zakazan u 9.00 časova u zgradi Vlade Srbije.

Premijer Vučić je ranije ovog meseca, na skupu Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje, najavio dolazak vlasnik „Tenisa“ u Beograd na završne razgovore sa predstavnicima Vlade o budućoj velikoj investiciji u farme svinja u Vojvodini.

„Razgovaraćemo s njim i nadam se da ćemo postići dogovor…Imali bismo nemačko-srpske ćevapčiće za celo evropsko tržište sa najpoznatijim i najvećim evropskim brendom, a to je Klemens Tenis“, rekao je premijer tada.

Dodao je takođe da ne postoje prepreke za dolazak nemačkog preduzeća.

Vlada je sa Klemensom Tenisom potpisala Memorandum o razumevanju u aprilu 2014. godine.

Vodeći nemački privrednik u oblasti poljoprivrede i mesne industrije, rekao je tom prilikom da je ponosan što može da ulaže u Srbiju i da ga s premijerom Srbije, osim ljubavi prema fudbalu, vezuje i ljubav prema Srbiji.

Tenis je zainteresovan da na dugi rok ulaže u Srbiju i njenu industriju mesa u iznosu od 400 miliona evra, pre svega u izgradnju farmi na kojima bi trebalo da uzgaja i do 500.000 svinja godišnje, a kasnije i u fabrike stočne hrane i klanice.

Nemački biznismen je najavio da će svinje nabavljati i od srpskih seljaka, pa će čitav lanac proizvodnje biti zaokružen i zatvoren.

Foto Tanjug, S. Radovanović/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh