• Novosti online

  Vučić sa Putinom o Kosovu na margini skupa u Pekingu (VIDEO)

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas na margini skupa u Pekingu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom sa kojim je razgovarao o Kosovu, predstojećem skupu u Berlinu i o ekonomskim temama.

  Kako je rečeno Beti u kabinetu predsednika Srbije, Vučić je Putinu rekao da ne razume neverovatne poteze Prištine, a ruski predsednik je rekao da Rusija pažljivo prati situaciju oko Kosova i da će Srbiji pružiti podršku.

  Dvojica predsednika razgovarali su o energetskoj saradnji i izgradnji gasovoda, a Vučić je Putinu pokazao prve fotografije o početku gradnje gasovoda kroz Srbiju.

  Vučić je na svom Tviter nalogu napisao da se zahvaljuje Putinu na podršci posebno kada je reč o očuvanju teritorijalnog integriteta i celovistosti Srbije.

  Razgovarali su i o vojno-tehničkoj saradnji i modernizaciji pruge Stara Pazova-Novi Sad.

  Vučić je rekao da je postignuto mnogo konkretnih rezultata.

  Putin je rekao da je zadovoljan rastom ekonomske saradnje i zahvalio se na gostoprimstvu u Beogradu.

  Vučić je ruskom predsedniku čestitao Vaskrs.

  Predsednik Srbije je ranije danas razgovarao u Pekingu sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom. Kako je navedeno na Instagram profilu „Budućnost Srbije“ Vučić i Lukašenko su razgovarali o unapredjenju ekonomske i sveukupne saradnje i zajedničkom nastupu dve zemlje na trećem tržištu.

  Vučić je prethodno danas prisustvovao otvaranju foruma Pojas i put na kome predvodi delegaciju Srbije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com