Novosti online

Вучић са Скотом: Подршка САД реформама и европском путу

Председник Владе Србије Александар Вучић данас је разговарао са новим амбасадором САД Кајлом Скотом који је рекао да Америка Србију доживљава као стуб стабилности у региону и пружа пуну подршку њеном реформском процесу и путу евроинтеграција.

Вучић је истакао посвећеност и спремност Србије да оствари свој спољнополитички циљ – чланство у Европској унији и да кроз дијалог ради на очувању регионалне стабилности, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Скот је истакао да се Србија данас у Америци доживљава као стуб стабилности у региону Западног Балкана и да је дошао са овлашћењем председника САД да Влади Србије пружи пуну подршку и помоћ у реформском процесу и на путу евроинтеграција, наводи се у саопштењу.

Скот је истакао да ће током рада у Београду учинити све да, довођењем нових америчких инвеститора и подршком борби против корупције, помогне да Србија остварује економски раст, што ће значити и нова радна места за младе и образоване људе у Србији.

Амбасадор је похвалио и хумани приступ наше земље током мигрантске кризе.

Премијер Вучић пожелео је амбасадору Скоту добродошлицу и рекао да ће му Влада Србије бити поуздан партнер да током дипломатског мандата постигне успех у даљем унапређењу односа и сарадње двеју земаља, преноси Танјуг.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh