• Novosti online

  Vučić se sastao sa predsednikom francuskog Senata

  PARIZ – Premijer Srbije Aleksadar Vučić sastao se danas sa predsednikom franucuskog Senata Žerarom Laršerom.

  Sastanku su prisustvovali Alen Rišar, specijalni predstavnik francuskog predsednika Fransoa Olanda za zapadni Balkan, kao i srpski ministar policije Nebojša Stefanović.

  Uskoro opširnije…

   

  Danas predstavljanje potencijala srpske privrede u Parizu

  Privredni i investicioni potencijal Srbije biće predstavljeni danas na privrednom forumu u Parizu.

  U okviru konferencije „Srbija – strateško raskršće između Zapadne i Istočne Evrope“, francuskim preduzećima će biti prezentovano političko i ekonomsko okruženje u Srbiji, mogućnosti za investicije, kao i načini finansiranja privrednih projekata, saopštila je Francusko-srpska privredna komora.

  Forum organizuje francuska državna agencija za investicije i razvoj „Busineš France“, u saradnji sa Francusko-srpskom privrednom komorom, Privrednom komorom Srbije i Razvojnom agencijom Srbije, a sa ciljem da se stimulišu francuska preduzeća za poslovanje na srpskom tržištu.

  Najavljeno je prisustvo najviših srpskih i francuskih zvaničnika, velikog broja diplomata, privrednika i poslovnih ljudi, a srpsku delegaciju će predvoditi premijer Srbije Aleksandar Vučić.

  Pored srpskog premijera, na poslovnom forumu će učestvovati ministar ekonomije Goran Knežević, ambasador Francuske u Srbiji Kristin Moro, zamenik generalnog direktora agencije Busineš France Frederik Rosi, direktor Evropske banke za obnovu i razvoj Daniel Berg, kao i brojni drugi uticajni privrednici i stručnjaci za investicije.

  U okviru poslovnog foruma će biti organizovana četiri okrugla stola na kojima će se diskutovati o sektorima sa najvećim investicionim potencijalom- poljoprivredno-prehrambenoj industriji, energetici i zašititi životne sredine, industriji automobila i mašina, kao i o sektoru digitalnih tehnologija i telekomunikacija.

  Iskustva o privrednom okruženju u Srbiji preneće i Dragoljub Damljanović, predsednik Francusko-srpske privredne komore i direktor sektora za energetiku i usluge za jugoistočnu Evropu kompanije Šnajder Elektirk.

  U popodnevnom delu programa biće organizovani B2B sastanci sa francuskim preduzećima, na kojima će učestvovati i generalna direktorka Francusko-srpske privredne komore Sanja Ivanić.

  Među francuskim preduzećima koja će učestvovati na privrednom forumu su grupacije Erbas, Atos Vorldgrid, Konsolis, Aksereal, Kredi Agrikol, Dalkia, Egis, Galeri Lafajet Osman, Hačinson, Gefko, Gemalto, Socijete Ženeral, i mnoge druge.

  Ovo je drugi put ove godine da najviša srpska privredna delegacija u Francuskoj promoviše Srbiju, nakon poslovnog foruma zemalja zapadnog Balkana koji je održan u julu ove godine.

  Očekuje se da će skup doprineti intenziviranju francusko-srpske ekonomske razmene, navode iz Francusko-srpske privredne komore.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com