Gradovi

Vučić-Šidlo: Za podizanje razmene na nivo od milijardu evra

Aleksandar Vučić u Rigi razgovarao sa predsednicom Vlade Poljske Beatom Marije Šidlo.

RIGA – Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je, pred početak Samita „Kina plus 16“ u Rigi, sa predsednicom vlade Poljske Beatom Marijom Šidlo o saradnji Poljske i Srbije sa Kinom, ali i o bilateralnoj saradnji i infrastrukturnim projektima.

„Srbija je najvažniji partner Poljske u regionu Zapadnog Balkana“, istakla je poljska premijerka, a premijer Vučić izrazio nadu da dve zemlje mogu da dostignu trgovinsku razmenu od jedne milijarde evra.

Šidlo je dodala da je uspeh poljsko-srpskog foruma dokaz koliko su odnosi dve zemlje dobri.

„Srbija uvek može da računa na našu podršku u pregovorima sa EU i nadam se da će taj proces brzo i uspešno biti okončan“, istakla je Šidlo i izrazila uverenje, kako je saopšteno, da dve zemlje u ekonomskoj saradnji mogu mnogo više da postignu.

Ona je pozvala premijera Vučića da sledeće godine poseti Poljsku, što je srpski premijer prihvatio.

Premijer Vučić izrazio je nadu da će unapređenje ekonomske saradnje uslediti vrlo brzo, s obzirom na veliko interesovanje poljskih firmi da investiraju u Srbiju.

„Nadam se da možemo da dostignemo trgovinsku razmenu od jedne milijarde evra“, istakao je premijer Vučić.

On je poljsku premijerku obavestio o ekonomskim reformama koje je srpska vlada sprovela u poslednje dve godine

Srpski premijer je naglasio da Srbija i Poljska nemaju otvorenih političkih pitanja i zahvalio se na podršci Poljske evropskom putu Srbije.

On je dodao da se Srbija zalaže za stabilnost Zapadnog Balkana, jer je to najvažniji uslov za ekonomski napredak regiona.

Tema razgovora bila je i saradnja u oblasti turizma, koja do sada nije bila na zadovoljavajućem nivou, mada postoji veliko interesovanje u obe zemlje.

„Od vas možemo da naučimo mnogo, pogotovo o ekonomskim reformama i napretku koji ste postigli u poslednjih deset godina“, naglasio je premijer Vučić.

Predsednica Vlade Poljske pohvalila je angažovanje Srbije tokom migrantske krize, ali i ulogu Srbije u zaštiti granica i očuvanju opšte bezbednosti u Evropi.

Preview

ALEKSANDAR VUCIC I BEATA SIDLO

Slide

ALEKSANDAR VUCIC I BEATA SIDLO

ALEKSANDAR VUCIC I BEATA SIDLO

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh