• KiM

  Premijerka Srbije Ana Brnabić: Srbija neće pristati na ucene Prištine. …

  Brnabić: Srbija će po svaku cenu čuvati stabilnost, osim po cenu života Srba na Kosovu i Metohiji

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večars da će Srbija po svaku cenu čuvati stabilnost, osim po cenu života i slobode Srba na Kosovu i Metohiji.

  „Apelovaćemo na razum, medjunarondo pravo i pravdu, potpisane medjunarodne sporazume na snazi, koji u civilizovanom svetu moraju da se primenjuju“, rekla je Ana Brnabić novinarima u Predsedništvu Srbije nakon sastanka sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem i ministrima sprske vlade.

  Ona je kazala da misli na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), koji se krši na najfundamentalnije načine, kao i na CEFT-a sporazumu.

  Rekla je da će Srbija u ponedeljak podneti formalnu prijavu za povredu CEFTE i kod UNMIK-a, koji je potpisnik CEFTE, tražiti otpočinjanje formalnih konsultacija, koje su obavezni prethodni postupak pre arbitraže.

  „Paralelno sa tim, gledaćemo kako da pokrenemo postupak pred EU po osnovu kršenja SSP-a… Zadržaćemo stabilnost. Nećemo nasedati na provokacije. Nastavićemo da insistiramo na prvom pitanju, pitanju taksi koje mora da se vrati u normalu“, kazala je Ana Brnabić.

  Ona je kazala da Srbija nastavlja da radi jače i bolje, jer su veliki izazovi pred njom.

  Premijerka je kazala da Beograd ne sme da naseda na provokacije, jer je stabilnost najvažnija za Srbiju i njene gradjane.

  „Jedini odgovor je da Srbija nastavlja da se razvija i da bude stabilna, da bude centar regionlanog razvoja, mira i stabilnosti“, rekla je Ana Brnabić.

  Ona je kazala da je Beograd i Priština ne razmišljaju isto, jer koliko je srpska strana okrenuta miru, stabilnosti, budućnosti, izgradnji, radu i mladima, toliko prištinska strana vodi retogradnu politiku.

  „Dok mi živimo i razmišljamo u 21. veku, onda imamo 19. vek. Ali mi nećemo na to reagovati metodama iz 19. veka. I dalje ćemo biti mirni, pribrani i nastavićemo da apelujemo na razum, stabilnost, medjunarodno pravo i pravdu. Pozivaćemo EU da konkretno reaguje na kršenje SSP i CEFTE“, rekla je Ana Brnabić.

  Beta/ Novosti dana

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com