Novosti online

Вучић: Србија се на путу у ЕУ ослања на подршку Немачке

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да се Србија на европском путу ослања на подршку Немачке, а политички директор Министарства спољних послова Немачке Андреас Михаелис је рекао да су стабилност на Балкану и европски пут Србије веома важне теме. Михаелис је рекао и да Немачка жели транспарентно политичко решење за мигрантску кризу, које неће негативно утицати на земље које мигранти користе као транзитне на путу ка западној Европи.

Вучић и Михаелис су на данашњем састанку разговарали о европском путу Србије, мигрантској кризи и безбедносној ситуацији на Западном Балкану.

Премијер Србије је нагласио да су европске интеграције стратешки циљ Србије.

Он је изразио захвалност и немачким привредницима који улажу у Србији, чиме је Немачка постала не само један од највећих инвеститора, већ и један од највећих послодаваца у Србији. наведено је у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

Вучић је додао да је Србија спремна да своје активности по питању решавања мигрантске кризе усклади са европским препорукама.

Тема разговора била је и конференција која ће, у оквиру Берлинског процеса, бити одржана ове године у Паризу.

Михаелис се током посете Београду састао и шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем, министарком за европске интеграције Јадранком Јоксимовић и директором Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh