Politika

Vučić: Srbija se oslanja na podršku Nemačke

#Serbia relies on German support on its #EU path. With Andreas Michaelis, Political Director at @GermanyDiplopic.twitter.com/2L1f074n1e

— Александар Вучић (@SerbianPM) February 2, 2016

Mihaelis je rekao da su stabilnost na Balkanu i evropski put Srbije veoma važne teme, kao i da Nemačka želi transparentno političko rešenje za migrantsku krizu, koje neće negativno uticati na zemlje koje migranti koriste kao tranzitne na putu ka zapadnoj Evropi.

Vučić i Mihaelis su na današnjem sastanku razgovarali o evropskom putu Srbije, migrantskoj krizi i bezbednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu.

Premijer Srbije je naglasio da su evropske integracije strateški cilj Srbije.

On je izrazio zahvalnost i nemačkim privrednicima koji ulažu u Srbiji, čime je Nemačka postala ne samo jedan od najvećih investitora, već i jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji. navedeno je u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Vučić je dodao da je Srbija spremna da svoje aktivnosti po pitanju rešavanja migrantske krize uskladi sa evropskim preporukama.

Tema razgovora bila je i konferencija koja će, u okviru Berlinskog procesa, biti održana ove godine u Parizu.

Mihaelis se tokom posete Beogradu sastao i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Djurićem.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh