• Gradovi

  Vučić: Srbija za stabilnost u regionu i za integritet RS

  Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

  BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u razgovoru sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da je najveći interes Srbije stabilnost u regionu i dobri odnosi sa susednim zemljama, te ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ali da se i integritet RS mora poštovati.

  „Srbija će u skladu sa Dejtonskim sporazumom, ali i zbog činjenice da pripadamo istom narodu, pomagati i podržavati opstanak i prosperitet Srpske i da neće dozvoliti njeno egzistencijalno ugrožavanje“, rekao je Vučić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

  Dodik je rekao premijeru Vučiću da je situacija u BiH veoma složena i komplikovana, da se srpski narod nalazi pod stalnim pritiscima pojedinih predstavnika zapadnih zemalja, naročito Ambasade SAD, ali i bošnjačkog rukovodstva koje ne preza od poređenja Republike Srpske sa terorizmom kao najvećom pošasti savremenog sveta, navodi se u saopštenju.

  „Republika Srpska se oseća ugroženom, a srpski narod obespravljenim u bosansko-hercegovačkoj zajednici“, naglasio je Dodik.

  Vučić i Dodik razgovarali su i o situaciji u regionu, odnosima u BiH i odnosima Srba i Bošnjaka, ističce se u saopštenju.

  Preview

  MILORAD DODIK

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC I MILORAD DODIK

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC I MILORAD DODIK

  Slide

  ALEKSANDAR VUCIC I MILORAD DODIK

  Slide

  MILORAD DODIK

  MILORAD DODIK

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com