• Gradovi

  Vučić sutra u Novom Pazaru otvara školu i dijagnostiku

  BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće u četvrtak u Novom Pazaru, gde će otvoriti objekte novosagrađane osnovne škole, vrtića u naselju Dojeviće i dijagnostičkog centra u tom gradu, saznaje Tanjug.

  Kamene-temeljce za ove objekte premijer je položio 20. aprila ove godine, gradnju su delom finansirali Ujedinjeni Arapski Emirati, a rok za završetak radova na tim objektima bio je kraj ove godine.

  Zgrada osnovne škole ima 3.100 metara kvadratnih korisne površine i primaće 1.600 đaka u dve smene.

  U okviru škole se nalazi fiskulturna sala površine 700 metara kvadratnih.

  Škola ima kabinete za sve predmete koji su opremljeni najsavremenijom opremom, što je praktično čini najsavremenijom školom u Evropi.

  U blizini škole je izgrađeno i obdanište za decu iz novopazarskih naselja Dojeviće, Selakovac i Rajčinoviće površine 780 metara kvadratnih.

  Povodom izgradnje dijagnostičkog centra, premijer Vučić je tada rekao da građani ovog dela Srbije neće više morati da idu na preglede u Kragujevac i Beograd, već će na raspolaganju imati najsavremenije medicinske uređaje i laboratorije.

  Dijagnostički centar je izgrađen na površini od 1.400 kvadratnih metara, a u njemu će se naći najsavremeniji medicinski uređaji, biološke i mirobiološke laboratorije i dijagnotički aparati, digitalni rendgen, te najsavremenija magnetna rezonanca.

  Centar će, takođe, imati multi slajs skener, kolor dopler dijagnostiku i digitalnu mamografiju…

  Radilozi će, kako je tada rečeno, ići na usavršavanje kako bi zdravstveni centar imao adekvatne kadrove za rad na najsavremenijim medicinskim aparatima najnovije generacije.

  Inače, vrednost radova na ovim objektima je sedam miliona evra, što je rezultat dobe saradnje I prijateljskih odnosa grada Novog Pazara sa Vladom Republike Srbije i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

  Prilikom polaganja kamena-temeljca na pomenutim objektima, premijer Vučić je najavio i izgradnju desetina kilometara puteva u Novom Pazaru i okolini, fabriku drvnopredađivačke industrije u tom gradu i Raški, kao i saradnju sa UAE i italijanskom kompanijom u oblasti poljoprivrede, kako bi se, kako je rekao, oživela sela na Pešteru.

  Premijer je tada, takođe, građanima Sandžaka poručio da će u naredne dve godine ovaj deo Srbije dobiti više nego u prethodnih 30 godina, te ih zamolio da budu strpljivi i veruju u Vladu Srbije.

  Foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com