Sport

Vučić: Svim pravnim merama protiv odluke Uefe

Vučić je dodao da je vizna liberalizacija za Kosovo još jedan poklon „našim prijateljima Albancima“, kao i da Hrvate neće moliti da Srbiju ne blokiraju na evropskom putu.

„To što se dogodilo u Budimpešti kada je Uefa primila Kosovo u svoje članstvo je sve učinjeno protivpravno. Podnećemo i žalbe i tužbe i borićemo se. Pobedili su nas 28:24“, rekao je Vučić novinarima u sedištu Srpske napredne stranke.

Primetio je, međutim, da ni tu Prištini nije baš išlo kao što su zamislili.

„Pogažen je Statut Uefe, koji jasno kaže da njihove članice mogu biti samo zemlje priznate u Ujedinjenim Nacijama“, rekao je Vučić i dodao da ćemo videti kakva će krajnja odluka da bude, ali da će Srbija primeniti sve pravne mere.

„Nije lako, ali dobro… Ne razumem samo egzaltiranost pojedinih zapadnih ambasadora na Kosovu tim povodom. Nije to novo za građane Srbije. Nekad možete, nekada ne možete da se suprotstavite. Ono što znam je da od kada sam postao predsednik vlade jedna i po država je priznala Kosovo“, rekao je Vučić.

Premijer je ocenio da situacija za Srbiju u ovom trenutku nije lagodna, ali da, kako je rekao, ako im je šutiranje lopte najvažnije – neka im bude, ali to što su uradili, uradili su politikom sile.

Upitan kako komentariše preporuku EK da Kosovo dobije viznu liberalizaciju, Vučić je rekao da je to „još jedan poklon za naše albanske prijatelje“.

„Nadam se da će sada više da prolaze kroz centralnu Srbiju i da nam ostave više para za PDV“, rekao je Vučić te dodao da jedino što Srbiji ne mogu da učine je da nam smanje rast BDP ispod dva odsto.

Na pitanje da komentariše novu hrvatsku blokadu evropskog puta Srbije u Briselu, Vučić je rekao da nikoga neće da moli.

„Ako hoće, hoće, ako neće, neće. Neću nikoga da zovem. Mi smo dobili saglasnost za otvaranje poglavlja 23 i 24 od svih ostalih država članica EU“, rekao je Vučić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh