BG

Vučić u Blacu i Kuršumliji: U puteve ulažemo 622 miliona dinara. Izbore nećemo odlagati

Toplički kraj je mnogo osiromašio u poslednjih 50 godina, ovde su plate na najnižem nivou i to su stvari koje moraju da se promene, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić gradjanima u Blacu koje je posetio u okviru kampanje Budućnost Srbije.

Iako, kako je rekao, nije zaslužio veličanstven doček jer za ovaj kraj nije uradjeno mnogo, Vučić je okupljenima rekao da će u narednom periodu 622 miliona dinara biti uloženo u puteve.

Za početak se put od Blaca prema Beloljinu u dužini od 11,5 km širi, a predsednik Srbije je posebno istakao da će biti napravljeni trotoari i ulična rasveta što je važno zbog bezbednosti dece.

Vučić je Blacu obećao bazen, obnovu školskih i predškolskih objekata kao i domova zdravlja, a gradjanima je poručio da traže više jer država ima para.

„Pošto postoji interes za fabrikom za preradu voća, spremni smo do 90 odsto investicije platimo kako bi domaćini imali gde da predaju robu“ rekao je Vučić i dodao da je dao nalog Ministarstvu privrede da istraži načine kako će se to realizovati i izrazio spremnost da subvencije budu najveće do sada.

Interesovanja stranih investitora za ovim krajem nema, i Vučić očekuje da će se to promeniti sa izgradnjom aut-puta Niš – Priština. On je rekao da će predložiti da se za četiri najsiromašnija okruga medju kojima je i Toplički, uvede dodatak na plate od 10 odsto, kako bi ljudi ostajali u svojim gradovima.

Predsednik Srbije rekao je na kraju gradjanima Blaca da ne treba da brinu o pitanjima visoke politike, ali treba da znaju da on neće dozvoliti ponižavanje Srbije.

„Kada vam kažu da nam neko donosi ponižavajuća rešenja, budite uvereni da mi karijera nije važna, uvek ću se truditi da čuvam mir jer nam ratovi nisu potrebni, ali nikada nikome neću dati da ponizi Srbiju, lakše mi je da ja platim cenu, ali Srbija poniženje neće trpeti“, izjavio je Vučić.

On će danas posetiti i Kuršumliju gde će postaviti kamen temeljac za fabriku namenske industrije.
Vučić: Izbore nećemo odlagati, narod zanimaju fabrike, a ne nalepnice opozicije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće biti odlaganja izbora i da će oni biti „održani na vreme, kako kaže Ustav, na četiri godine parlamentarni na pet godina predsednički“.

Odgovarajući na pitanja novinara tokom posete Kuršumliji, Vučić je odgovorio pitanjem o tome na šta bi ličilo da on mimo zakona svoj mandat priduži za šest meseci kako bi se opozicija pripremila.

„Izbori će biti na vreme da narod može da kaže svoj sud, a vi izadjite ili nemojte, niko se ne sekira preterano, ovaj narod više zanimaju fabrike nego vaše nalepnice“, rekao je on o opoziciji.

Vučić je u vezi s Kosovom rekao da je Srbija „na vetrometini raznih interesa“, ali da će se boriti da „sačuva šta može“.

Dodao je da „mi nikad nismo bili ni blizu realnosti, već polazimo od onoga što želimo“.

Izrazio je nadu da će uz veći ugled i ekonomsku snagu Srbija vratiti bar deo prava koja su na Kosovu ranije izgubljena.

Vučić najavio vojnicima veće plate, opremu, oružje, stanove

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je prilikom posete kasarni „Toplički ustanak“ u Kuršumliji da će zaposleni u vojsci od decembra primati za devet odsto veću platu i da treba da očekuju da plata bude veća svake godine.

On je u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ najavio nastavak ulaganja u opremu i oružje, ali i veću pomoć vojnicima da reše stambena pitanja.

Vučić je rekao da je planirano da u kuršumlijsku kasarnu stigne još 400 vojnika čime će to biti „jedan od najsnažnijih vojnih centara“ u Srbiji.

Vučić u govoru u Kuršumliji: Neće biti nove ‘Oluje’, nema dece ‘za bacanje’

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas u Kuršumliji održao govor na mitingu u okviru svoje kampanje „Budućnost Srbije“, i rekao da je srpski narod teško preživeo hrvatsku operaciju „Oluja“ 1995. godine, da Srbija još jednu ne bi mogla da preživi, i da je zato Srbija više nikada neće dozvoliti jer „nema dece za bacanje“.

Vučić je rekao da Srbija „sve više jača“ iako „mi znamo koliko smo mali u odnosu na svet i koliko je Srbija slaba“.

Rekao je da se on „neće junačiti“ da bi dobio glasove, ali ni da neće dozvoliti nikome da „zgazi ili pljune Srbiju“. mada ko god da dodje u Srbiju, „pritiska i preti“.

„Uvek ćemo na mudar način znati kako da štitimo i čuvamo naše državne i nacionalne interese“, rekao je Vučić i kritikovao „one koji vole da se danas junače, a doprineli su nezavisnosti Kosova“.

Vlastima u Prištini koje „viču i prete da ih ne interesuje izbor Srba“, Vučić je poručio da će „Srbija nastaviti da radi sve mirno i polako“ i dodao: „A to da ćete proterati Srbe, nećete!“.

Kritikovao je one u Srbiji koji su ga napali zbog izgradnje auto-puta od Niša do Merdara, sa Kosovom, tvrdeći da time „gradi put Velike Albanije“, ali Vučić im je odgovorio da taj put treba da ide kroz Kurušumliju, da znači „život za čitavu Toplicu“ i da će motivisati investitore da dodju u taj kraj.

„U državi ne raspolažemo ćupom iz kojeg mogu samo da se izvuku pare“, rekao je Vučić i dodao da je zato važno graditi puteve da bi dolazili investitori i time se povećavali i prihodi lokalne vlasti.

„Obnovićemo sve škole, sve državne ustanove, domove zdravlja“, rekao je Vučić okupljenima o tome šta će država uraditi i dodao da lokalna vlast novac treba da troši na lokalne puteve.

Naveo je da je s predsednicom Vlade Anom Brnabić koja je danas takodje govorila na mitingu, razgovarao da se u siromašnim opštinama, kakve su Blace i Kuršumlija, povećaju plate lekara i učitelja.

Vučić je rekao da se Kuršumlija „prazni“ i da je zato danas postavljen kamen-temeljac za buduće vojne fabrike u selu Pljakovo, a najavio je da će Vojska Srbija odred u Kuršumliji povećati za 420 vojnika.

Beta

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh