Gradovi

Vučić u Centru za stare: Penzije neće kasniti ni dan

Vučić:Penzije će biti veće

BEOGRAD – Premijer Aleksandar Vučić obišao je danas Dnevni centar i klub za starije „Dragiša Ćirić“ u Zemunu, poručio da penzije neće kasniti ni dan i najavio otvaranje još tri takva centra u Beogradu.

Vučić je korisnicima Centra rekao da je posebno zahvalan penzionerima, jer je vlada zahvaljujući njima uspela da zaustavi propadanje Srbije i jer se Srbija diže zahvaljujući njima:

„Vi ste svojom žrtvom, trpeljivosću i strpljenjem ulagali u budućnost Srbije, vi ste pravi junaci, lideri“, rekao je premijer.

On je rekao da je Grčka do sada već 11 puta smanjivala penzije, a u Srbiji su smanjene samo jednom, i to zbog neodgpovorne politike nekih ljudi, i sada ih vlada polako vraća.

„Penzije ne kasne ni dan i neće ni kasniti ni dan“, rekao je dodao da vlada neće raditi poput nekih drugih zemalja u kojima penzije kasne i po 15 dana do mesec dana da ukradu nešto u fiskalnoj godini.

„Penzije su redovne, stabilne i biće samo veće i veće“, rekao je on i zamolio starije i penzionere da ostanu „energija i snaga Srbije“:

„Znam da to čudno zvuči, ali radi se o tome da ste vi bili uvek uz svoju državu, vi ste umeli da ulažete u budućnost Srbije i svoje dece, i hvala vam što ste razumeli šta moramo da radimo“, primetio je premijer.

Prema njegovim rečima, Srbiji više ne preti opasnost propasti, zbog toga što su stariji dali Srbiji i verovali u budućnost.

Pre nekoliko godina, rekao je, bili smo pred potpunim bankrostvom, a posto su nam pricali o supesima drugih, Grčka je 11 puta smanjila penzije, mi smo to jedanput

On je rekao da je prošle godine u našoj zemlji bilo investicija u vrednosti od 1,7 milijardi, što je više nego ikad.

Zbog vas danas imamo dobre rezultate, zaustavili smo propadanje Srbije i počeli polako da se dižemo.

„Te rezultate nije postigla vlada, za njih nisam zaslužan ja, već vi“, rekao je premijer i podsetio da je vlada prošle godine uložila 860 miliona u staračke domove i klubove, više nego bilo kad u prethodnih 14 godina, a ove će, rekao je, biti uloženo 400 miliona.

U Beogradu samo biće otvorena još tri dnevna centra za starije.

Vučić je u Centru bio u društvu sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, a korisnici usloga zemunskog doma dočekali su ih uz aplauz.

Veliki broj starijih sugrađana želeo je da se rukuje i kratko popriča sa premijerom.

Članovima klubova koji su dugi niz godina u braku biće zbog toga dodeljena posebne povelje.

Kata Đuričić odigrala je s premijerom partiju šaha, rezultat je bio remi, a ona je od premijera dobila ružu.

Preview

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

SINISA MALI

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

VULIN MALI MLADENOVIC VUCIC

ALEKSANDAR VUCIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh