Gradovi

Vučić u Novoj Varoši obećao puteve i fabrike, nezadovoljni gradjani dobacivali pitanja

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je u Novoj Varoši da će do kraja sledeće godine, najkasnije početkom 2023. u grad dovesti „nekog dobrog investitora“.

Predsednikov govor prekidan je nekoliko puta povicima iz publike.

„Imajte poštovanja da saslušate“, rekao je Vučić na dobacivanja o problemu ski staze koja ne radi, a predsedniku Opštine Nova Varoš rekao je da češće razgovara sa gradjanima.

Predsednik je najavio da će se raditi put od Zlatara preko Kokinog Broda i da je danas potpisan ugovor za put od Požege preko Duge Poljane pa do crnogorske granice.

„Za vas je najvažnije, vidim transparent, zato sam i došao, 28 odsto vode Nove Varoši nije za piće. Samo za vodu ulažemo pet miliona evra i krećemo odmah. U kanalizaciju ulažemo ne manje od 10 miliona evra“, rekao je Vučić.

On je dodao da će biti uradjena gimnazija, da će biti rešeni problemi snabdevanja strujom i da je dogovoren projekat hidroelektrane Bistrica dva.

„Vi znate kad kažem da nešto kreće, vi znate da će da bude uradjeno i sad znate da će da bude uradjena voda, struja, gimnazija“, rekao je predsednik.

Na dobacivanja iz publike, prvo je rekao da je srećan što živi u zemlji u kojoj ljudi smeju da dobacuju predsedniku, a kako su se dobacivanja ponavljala, obećao je da će se potruditi da dovede nekog investitora.

Vučić nije rekao o kom investitoru može biti reči, ali je obećao da će biti bar 500 zaposlenih.

Gradjani Nove Varoši nastavili su da dobacuju pitanja uglavnom o putevima kao i pritužbe da ih lokalna vlast ne čuje i ne posećuje.

Nakon formalnog govora, predsedniku su počeli da prilaze gradjani i da iznose svoje pojedinačne probleme tražeći od njega pomoć.

Auto-put Beograd-Sjenica možda istorijska prekretnica za taj deo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da je sporazum o izgradnji deonice auto-puta od Požege do Beograda, potpisan sa kineskom kompanijom CRBC, istorijska prekretnica za taj deo Srbije, koji će uticati na razvoj privrede u tom kraju.

„Potpisali smo 75 kilometara puta, i onda ostaje 32 kilometara lakog i jeftinog puta. Od toga (75 kilometara) 51 kilometar je u tunelima i mostovima“, kazao je Vučić je nakon potpisivanja tog sporazuma.

On je kazao da će auto-put koštati 1,5 milijardi evra, navodeći da „ne može da bude manje“.

Najavio je da će za četiri godine biti završen auto-put, za koji navodi da nije samo pitanje udobnosti i lagodnosti života nego i razvoja privrede za Sjenicu, Novi Pazar, Ivanjicu i Arilje, ali i povezivanje sa Crnom Gorom.

Ocenio je da je taj auto-put „možda istorijska prekretnica“ za taj deo Srbije.

On je rekao da je preostalo samo da potpišu ugovor o ceni tog puta.

Vučić o izjavama opozicije da će pobediti na beogradskim izborima: To su sve besmislice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Sjenici, povodom izjava predstavnika opozicije da veruju u pobedu na beogradskim izborima, da su „to sve besmislice“.

Vučić je na konferenciji za novinare nakon potpisivanja sporazuma sa kineskom kompanijom CRBC za izgradnju auto-puta od Požege do Duge Poljane rekao da se opoziciona Stranka slobode i pravde (SSP) ne poziva na neko „pravo“ istraživanje javnog mnjenja prilikom davanja izjava da će opozicija pobediti na izborima u Beogradu.

„To su sve besmislice. Izbore ćemo imati 3. aprila (2022. godine) sve ćemo tada da vidimo. Oni znaju da će da izgube svuda i zato već danas govore kako će neko da pokrade te izbore“, rekao je Vučić.

Vučić pred gradjanima Sjenice postavlja pitanja republičkim funkcionerima koje je poveo sa sobom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara danas sa gradjanima Sjenice o planovima i projektima koji su planirani za naredni period.

Vučić je ponovio sve što je ranije danas govorio, a to je da će Sjenica dobiti najmoderniju i najskuplju školu, da će u Dom zdravlja biti uloženo šest miliona evra, da će biti izgradjen 51 kilometar auto-puta od Duge Poljane do Požege, da će se uraditi kanalizacija i vodosnabdevanje kao i stabilno snabdevanje strujom, i da će sve biti završeno u naredne četiri godine.

Sa predsednikom Srbije su u Sjenici i direktorka Elektromreže Jelena Matejić, direkotr EPS-a Milorad Grčić, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak, direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, koji pred gradjanima odgovaraju na Vučićeva pitanja o početku ili ceni radova.

Vučić je gradjanima Sjenice rekao da je spreman da sa njima razgovara dva ili tri sata, ali su do sada govorili samo opštinski funkcioneri.

 

Beta

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh