Gradovi

Vučić: U reformama važno zaštititi prava radnika

Vučić sa predsednikom sindikata Austrije i potpredsednikom Evropske konfederacije sindikata Erihom Foglerom.

BEOGRAD – Premijer Aleksandar Vučić danas je predsednika Austrijskog saveza sindikata i potpredsednika Evropske konfederacije sindikata Eriha Foglara, upoznao sa merama ekonomskih i društvenih reformi koje se sprovode u Srbiji i istakao da je u reformskom procesu važno zaštititi prava radnika.

Vučić je pozvao lidera Austrijskog saveza sindikata da u Srbiji prenese iskustva i modele primenjene tokom pregovora Austrije o pristupanju Evropskoj uniji, jer je neophodno da i sindikati i organizacije poslodavaca budu uključene u pregovarački proces, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Foglar je naglasio da Austrijski savez sindikata ima veoma dobru saradnju sa sindikatima u Srbiji i izrazio spremnost da pomogne srpskoj Vladi, kako po pitanju socijalnog dijaloga i uloge sindikata u procesu evropskih integracija, tako i u primeni dualnog obrazovanja, koji Austrija godinama uspešno primenjuje.

Ocenjeno je da taj sistem obrazovanja doprinosi smanjenju nezaposlenosti, kao i izgradnji radnih navika i preduzetničkog duha mladih.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović i predsednik Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ Branislav Čanak.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh