• Gradovi

  Vučić: Unutrašnji dijalog je već krenuo

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je unutrašnji dijalog o Kosovu „već krenuo“ jer se o tome priča i da je zadovoljan zbog toga.

  „Uspeli smo. Svi pričaju o tome što govori da je dijalog krenuo“, rekao je Vučić za Radio televiziju Srbije.

  On je kazao da su reakcije na njegov poziv na dijalog očekivane i da je dobro da ih ima.

  Kako je kazao, ako svi ljudi razumeju da ne treba ništa da se menja i da probleme treba ostaviti deci, onda to pokazuje neodgovornost.

  Vučić je naveo da je cilj drzave da u naredne dve godine broj nezaposlenih u Nišu, koji je danas obišao, bude ispod 28.000 istakavši da smatra da je to realno jer se očekuje vše investicija.

  On je kazao da država za jug Srbije gde se nalaze južni i istočni krak Koridora 10 najviše čini i da se gleda da se u tim okruzima otvori najviše fabrika i dovede najviše ivestitora.

  Prema njegovim rečima, Koridor 10 je pozivnica za sve investitore jer će Sofija i Solun biti bliže i to je direktan ulaz i turskih i evropskih investitora u Srbiju.

  „Mi na Koridoru 10 imamo problem sa nedovoljnim brojem naših radnika i uvozimo radnike, a to nam naše fabrike saopštavaju“, rekao je Vučić i dodao da će Srbija morati „više da poštuje i plaća zanatlije“.


  Nadamo se da Kosovo nema glasove za prijem u Unesko

  Vučić je kazao da se nada da će Srbija, kada je u pitanju glasanje za prijem Kosova u Unesko pobediti, i da glasanje neće biti u korist Prištine.

  „Mi se spremamo, borićemo se i daćemo sve od sebe ne da nekoga u nečemu sprečimo već da obezbedimo sigurnost za našu baštinu na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučić novinarima nakon obilaska novog Kliničkog centra u Nišu.

  On je rekao da, što se Uneska tiče, Srbija ima bezbroj problema, ali da se nada da će se sa njima uspešno izboriti.

  „Kada bi videli pismena koja nam dolaze od nekih nama prijateljskih zemalja, tobož naučnika, koji objašnjavaju zašto bi bilo dobro da se Kosovo i Metohija prime u Unesko, da bi se zaštitila srpska kulturna baština, ne znate da li da se smejete ili plačete“, rekao je Vučić.

  Prema njegovim rečima, Srbija će dati opet sve od sebe i uložiti ogromnu energiju, ali da nikada ništa ne može da garantuje.

  Nismo nudili rešenje za Kosovo, nudili smo razgovor

  Ranije danas predsednik je ocenio da će odnos koji stranke i organizacije budu pokazale prema njegovom pozivu na unutrašnji dijalog o Kosovu pokazati stepen njihove odgovornosti i ozbiljnosti.

  „Ako neko misli da je najakše tako što će da prosipa kletve, a neko drugi misli da je najbolje da zabije glavu kao noj i da ga to ne interesuje, neka Vučić rešava te probleme i to je neka vrsta dijaloga, ja sam i zbog toga zadovoljan“, kazao je novinarima u Nišu.

  Predsednik Srbije je ocenio da će upravo svojim stavom neki pokazati da, zapravo, nemaju nikakvo rešenje.

  Iskazao je zahvalnost onima koji su pokazali inicijativu da se, kako je naveo, na ozbiljan način i bez odlaganja rešavaju problemi.

  „Očigledno je da će će svako svoj stepen ozbiljnosti i odgovornosti da pokaže i zahvalan sam mnogim ljudima koji su taj razgovor prihvatili. Mi rešenje nismo nudili, jedino što smo ponudili to je razgovor, a milsim da je razgovor lekovit“, zaključio je Vučić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com