Novosti online

Вучић: ускоро стижу хеликоптери из Русије

Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да је у току пријем два руска хеликоптера Ми-17 за потребе Војске Србије, као и да се њихов долазак из Русије очекује почетком јуна. Вучић је приликом обиласка аеродрома Батајница на коме је отворен нови хангар РВ и ПВО, рекао да су припадници Војске Србије тренутно у Русији где су ангажовани на пријему нових хеликоптера.

Како је рекао, набавка нових хеликоптера уз модернизацију авиона Ан-26 довешће транспортну авијацију Србије у много бољу ситуацију, док је за озбиљније унапређење ловачке авијације неопходно остварити уштеде у буџету. „Ми не стојим тако лоше што се тиче ер-полисинга (одржавање дежурне паре задужене за контролу неба над Србијом), наравно увек може да буде боље. Ако успемо да уштедимо новац у буџету, наш циљ је да унапредимо ловачку авијацију. Неки ресурси су обновљени и радићемо на томе да ојачавамо нашу РВ и ПВО”, рекао је премијер.

Бета


(Фото Танјуг/Драган Кујунџић)

—————————–

Пореска полиција провериће податке из панамских документа

Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас, поводом афере „панамски документи”, да ће српски порезници све проверити и да се никоме не сме дозволити да утаји порез од сопствене државе. Мрежа за истраживање криминала и корупције (КРИК) објавила је јуче имена 18 личности из Србије који су оснивали офшор компаније преко панамске адвокатске агенције „Мосак Фонсека”.

Вучић је новинарима на аеродрому у Батајници рекао да је држава заинтересована да се све провери и утврди да ли је Србија на неки начин оштећена. „Заинтересовани смо да пореска полиција све провери. Никоме не сме да се дозволи да утаји порез од сопствене државе”, рекао је Вучић. КРИК је навео да су услуге панамске агенције користили Срђан Шапер, Миодраг Костић, Вук Хамовић, Зоран Дракулић, Владимир Делић, Милан Поповић, Војин Лазаревић, Филип Цептер, креаторка Роксанда Илинчић, фудбалер Дарко Ковачевић, Игор Сабо, Слободан Анђић, Предраг Лучић, Љиљана Мишковић, пилоти Слободан Стричевић, Ђорђе Јовановић и Владимир Бањац, Зоран Флорић.

Бета


(Фото Танјуг/Драган Кујунџић)

——————————

Потписивање уговора о продаји Железаре за неколико дана

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да очекује да уговор о продаји Железаре Смедерево кинеској компанији Хестил буде потписан за неколико дана и да Европска унија неће имати примедби на уговорене услове продаје. „Понуда Хестила је веома добра, надам се да неће бити неких непредвиђених ствари”, рекао је Вучић новинарима на Аеродрому Батајница.

Вучић је објаснио да Брисел тражи да држава не субвенционише железаре које имају проблем због ниске цене челика. „Једна медитеранска земља је дала 760 милиона евра за своје челичане и није добила одговор Брисела. Надамо се да ћемо имати подршку из Брисела и ако завршимо продају Железаре у Србији ће бити све другачије”, казао је Вучић.

Хестил је највећи произвођач челика у Кини који има годишњи производни капацитет од 50 милиона тона. Група поседује 37 високих пећи, међу којима 23 високе пећи имају капацитет преко 1.000 кубних метара, и у 2015. години је произвела 47,8 милиона тона челика. Запошљавају више до 120.000 радника.

Бета

————————–

Тешки разговори представника Београда и Приштине у Бечу

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да су разговори представника Београда и Приштине у Бечу поводом забране камионима из централне Србије који превозе опасне материје да уђу на Косово били тешки. Вучић је новинарима у Београду рекао да су разговори били тешки и да „неки нису хтели да прихвате исте аранжмане као што су имали са Хрватском и Словенијом”, а да је због стабилности боље да не каже ништа.

„Боље је због стабилности да реч не кажем. Неки нису хтели да прихвате исте аранжмане које већ имају са Хрватском и Словенијом. Станете, гледате, и питате се о чему се ради”, навео је он. Представници Београда и Приштине састали су се у понедељак у Бечу поводом забране камионима из централне Србије који превозе опасне материје да уђу на Косово. У разговорима су учествовали директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и косовска министарка без портфеља Едита Тахири.

Медији су пренели и изјаву косовске министарка Едите Тахири да ће мере уведене за транспорт нафте и гаса из централне Србије важити и даље, с обзиром да, како је навела, разговори са делегацијом Београда у Бечу у понедељак нису уродили плодом.

Бета

————————————

Вучић о добацивању „Председниче, народ ти је гладан”

Премијер и председник СНС Александар Вучић изјавио је да је уверен да се ништа није догодило човеку који је на страначком скупу у Панчеву добацивао да је народ гладан, иначе би то, додао је, била главна вест у медијима који су о томе известили. Вучић је, на питање ТВ Н1 шта се јуче догодило са човеком који је на конвенцији СНС у Панчеву викао да је народ гладан и да ли га је обезбеђење „извело”, рекао да је сигуран да му се ништа није десило:

„Можда су њега штитили, али да га је било ко дирнуо, то би била главна вест на вашој телевизији, тако да сам сигуран да је добро и да га нико није ни пипнуо”, рекао је Вучић и додао. „А да јесте, сигуран сам да бисте одштампали и плакате као телевизија да објасните народу какав сам зликовац и шта радим”, приметио је Вучић.

На опаску новинарке да је то етикетирање новинара, Вучић је рекао да то није учинио и извинио се уколико је новинарка стекла утисак да јесте. Вучић је поновио да у Србији има много гладних и сиромашних грађана, да ће сигурно бити и у наредним година, али да се нада да ће их бити све мање. На јучерашњем митингу СНС у Панчеву, један човек из масе је током Вучићевог обраћања добацио „Председниче, народ ти је гладан”.

Он је на то рекао да зна да се живи лоше, али да се труди и бори да дођу нове инвестиције и да се отворе нова радна места. „Има много сиромашних, немојте да је неко дирнуо у неког зато што је рекао да је сиромашан, борићемо се да не буде сиромашних још десет годна, али ћемо сваког дана да будемо на бољем путу и да покажемо да земља може много боље”, рекао је Вучић у Панчеву.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh