Gradovi

Vučić: Vodimo računa o Fijatu

Vučić: Vodimo računa o Fijatu

KRAGUJEVAC – Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da su izjave da vlada ne vodi računa o Fijatu neodgovorne i poručio da će nastojati da proizvodnja ove godine u toj fabrici ne bude smanjivana.

„Fijat je naš najvažniji izvoznik. Smatram veoma neodgovornim izjave da ne radimo ništa u vezi Fijata. Samo ja sam imao desetine sastanaka vezane za Fijat“, objasnio je Vučić u izjavi novinarima, nakon što se upoznao sa projektima grada Kragujevca, dodajući da vlada stalno razgovara i bori se za Fijat.

Prema njegovim rečima, vlada se svakodnevno bori za Fijat i gledaće da ove godine proizvodnja ne bude niža.

„Fijat nije gradio fabriku ovde da bi je ostavio, već da može da radi u Srbiji dugi niz godina“, podvukao je Vučić.

On je naglasio da je vlada spremna da pruži svaku vrstu pomoći i podsticaja, te da će se brinuti i dalje o radnicima i Kragujevačanima.

Takođe je najavio da će autoput biti vrlo brzo završen.

„Uskoro ćete videti mnogo brze radove. Od marta kreće nova sezona radova“, najavio je Vučić.

Gradonačelnik Radomir Nikolić predstavio je Vučiću glavne projekte ovog grada, među kojima je autoput Kragujevac-Batočina, koji treba ovaj grad da poveže sa Koridorom 10, a među prvima je Fiat sa kompanijama dobavljačima.

Dalje je ukazao na projekat „Kragujevac – Smart city“ – sistemi uprave javnih preduzeća komunalnih usluga, transporta, bezbednosti umreženi, efikasni, lako dostupni građanima i privredi.

Nikolić je predstavio i projekat „Kragujevac – dobro mesto za posao“ – preko 150 hektara zemljsista dostupno u 5 industrijskih zonaraspoređeno uz glavne putne pravce, razvijen efikasan sistem za podršku poslovanju.

Dalji projekat je „Industrija mesa CMEK“, koja prdviđa organizovanu proivodnju i otkup mesa kroz mrežu kooperanata, a planirana je izgradnja klanice, fabrike stočne hrane, energane, skladišta. Od ovog projekta grad očekuje izvoz od oko 50.000 tona mesa godišnje.

Premijeru je predstavljen i projekat „Knežev arsenal“. Nastariji kompleks industrijskog nasleđa na Balkanu će biti transformisanu multisektorski centa za obrazovanje, kulturu i kreativne industrije, jedinstven u ovom delu Evrope.

Takođe je predstavljen i projekat „Centar izvrnosti Univerziteta u Kragujevcu“, koji predviđa centar za multidisciplinarna istraživanja iz oblasti medicine, biomedicine,s a centrom za izučavanje matične ćelije i bankom matičnih ćelija.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh